„Nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszottunk”

  •  
  •  
  •  

Vezetőedzőnk összességében elégedetten értékelte a látottakat, de bízik benne, hogy a helyzetkihasználás a következő mérkőzéseken javít a csapat – írja az ujpestfc.hu

Zoran Szpisljak:
– Amivel meg vagyok elégedve a mai mérkőzés után, az a védelem szervezettsége. Jól működtek a dolgok hátul, sokat javultunk ezen a téren, kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek. A játékosok fizikai állapotát is dicsérni tudom, azon a szinten vagyunk, ahonnan tovább lehet lépni a következő fázisba, amikor a gyorsaság fejlesztése lesz a fő feladatunk. Azt meg kell jegyeznem, hogy a kettős akklimatizálódás szakaszában vagyunk, azaz a műfűről a fűre, és a mínuszokról a 15 fokra kell átállnunk. Ez még látszik a játékban, a játékosok döntéseiben, de ebben a tekintetben napról-napra jobb lesz a helyzet. Ma mindenki odatette magát, sokat futottunk, nagy energiát fektettünk a mérkőzésbe, és jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, a csúszós pályához és az erős szélhez. Pozitív felfogásban játszottunk, és Lázár Bence góljával hamar sikerült előnybe kerülnünk, ami azt is jelentette, hogy volt mit megvédenünk. Nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk. A második félidőben ellenfelünk próbálta kihasználni a szél segítségét, azonban nekünk is volt négy-öt lehetőségünk. Ha az utolsó passzok sikerülnek vagy a helyzetkihasználás pontosabb, akkor nagyobb különbséggel nyerhettünk volna. Bízom benne, hogy a következő meccseken ezen a téren is lépünk előre.
 
Zoran Szpisjjak elmondta még: azok a játékosok, akik most nem léptek pályára, azok a második félidőben külön edzésen vettek részt.