Nagysikerű koncertek, remek programok, fergeteges hangulat

  •  
  •  
  •  

Elérkezett advent negyedik vasárnapja, és ezzel az idei Újpesti Karácsonyi Vásár is végéhez ért. A közel három héten át zajló rendezvény gazdag programmal, sztárfellépőkkel, és igazi vásári hangulattal várta a kicsiket és a nagyokat.

Az ünnepvárás Újpesten már évek óta összekapcsolódik a Karácsonyi Vásárral, amely idén december 6-ától várta a látogatókat a Szent István téren. Ünneplőbe öltözött a Városháza és környéke, és Újpest csodás fényfenyője is felragyogott a vásár kezdetén. A karácsonyi kirakodóvásárban pedig csaknem 50 feldíszített faház portékái, különleges ételek és italok közül válogathattak a látogatók.

Akárcsak tavaly, a Mikulás idén is ellátogatott az újpesti gyerekekhez, és megajándékozta szaloncukorral azokat, akik jól viselkedtek. A kicsik több helyszínen is találkozhattak a Mikulással, ugyanis a programsorozat első hétvégéjén is felbukkant, mégpedig az Ifjúsági Házban, ahol azokat az előzetesen regisztrált újpesti gyerekeket fogadta, akik szerettek volna találkozni és fényképezkedni vele. A bátor csöppségek közül többen verset mondtak a nagyszakállúnak, akadt, aki énekelt neki, miközben sorra készültek róluk a jobbnál jobb fotók.

A Vásár ideje alatt a kisebbeket szombat délelőttönként színes programok várták: kézműves foglalkozás, bábelőadások, baba-és gyermekszínház, zenebölcsi, így egészen az apró gyermekektől a nagyobbakig, mindenki megtalálhatta a neki való szórakozást.

A szombat délután a történelmi egyházak újpesti képviselőinek műsorával folytatódott. A vásár első hétvégéjén az Újpesti Baptista Gyülekezet és az Újpesti Evangélikus Egyházközség, a második hétvégén a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia közössége, végül advent negyedik vasárnapján a Káposztásmegyeri Református Egyházközség készült karácsonyi műsorral és gyújtott meg egy-egy gyertyát a város adventi koszorúján.

A vásár ideje alatt az Újpesti Cseriti Édes karácsony elnevezésű akciójának keretében újpesti hírességek, sportolók, művészek, Újpest díszpolgárai és Újpestért díjasok sütöttek édességget és vendégelték meg mindazokat, akik adományokkal segítették az Újpesti Cseriti hátrányos helyzetű gyermekeket támogató programját.

További képeink az Édes Karácsonyról a facebookon.

A Karácsonyi Vásár csúcspontjai a szombat délutáni könnyűzenei műsorok voltak. A vásár első sztárfellépője a Bon Bon volt, akiknek a fagyos idő ellenére is sikerült felforrósítani a hangulatot. A karácsonyi ihletésű nóták mellett a jól ismert Bon Bon slágerek is felcsendültek.

További képeink a Bon Bon koncertről a facebookon.

A második könnyűzenei szombaton a TNT együttes két tagja, Dobrády Ákos és Inti élő műsorral és igazi örömzenével szórakoztatta az újpesti közönséget. A Kicsi gesztenyétől a Tiltott percekig minden olyan sláger felcsendült, ami egy bombabiztos koncert sikerét garantálja.

További képeink a TNT koncertről a facebookon.

Advent negyedik hétvégéjén a Karácsonyi Vásár utolsó nagyszínpadi koncertjén Dolhai Attila és Peller Anna, az Operettszínház két tagja népszerű slágerekkel, operett és musical dalokkal szórakoztatta az újpesti nagyérdeműt.

További képeink a Dolhai-Peller koncertről a facebookon.

A könnyűzene mellett természetesen a hagyományokhoz híven a komolyzene is helyet kapott.

Az adventi vasárnap délutánokon komolyzenei hangversenyek várták az érdeklődőket a Városháza Dísztermében. Az első hétvége programját a MÁV Szimfonikusok teltházas műsora zárta, a Vásár második vasárnapján pedig az Adorate Kórus koncertje teremtett ünnepi hangulatot.

Advent aranyvasárnapján, a Vörösváry testvérek 16 órakor kezdődő koncertjével ér véget az idei Újpesti Karácsonyi Vásár, a Találkozzunk többször! programsorozat év végi karácsonyi rendezvénye.

Boldog Karácsonyt Újpest!