Nagyszabású intézményfelújítások

  •  
  •  
  •  

A nyári szünidő óta számos iskolában történt felújítás, bővítés, átalakítás. Néhány intézményben még jelenleg is zajlanak a munkálatok, amelyeknek fő célja, hogy minél energiatakarékosabbá tegyék az épületeket, de legfontosabb a fűtés korszerűsítése és a hőszigetelés.

Az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában a komplett fűtésrendszert korszerűsítették. Új kazánokat, radiátorokat és használati melegvíztárolókat szereltek be. A teljes beruházás Újpest Önkormányzatának finanszírozásában valósult meg. A megújult rendszert október 18-án Wintermantel Zsolt polgármester jelenlétében adták át.

A Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola aulájának elhasználódott, elöregedett padlóburkolatát – több mint 520 négyzetméteren – modern, nagy kopásállóságú, csúszásmentes burkolatra cserélték.

A Babits Mihály Gimnázium aulájának meglévő síkpala tetőfedése elbontásra és szakszerű módon ártalmatlanításra került, az új tetőfedés elkészítésével párhuzamosan a tető hőszigetelése is megvalósult.

Az intézményfelújítások keretében elkészült az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola tetejének hő- és vízszigetelése, jelenleg pedig a tornaterem, az aula, és az öltözők felújítása zajlik.

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban jelenleg a diákönkormányzat irodáját alakítják ki, a Könyves Kálmán Gimnázium pedig egy tanári szobával és vizesblokkal bővül. A nyári napközis tábornak is otthont adó Újpesti Bródy Imre Gimnáziumban termeket nyitottak össze.

DV.

A fotón: Wintermantel Zsolt polgármester és Mező János, az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola igazgatója.