Nagyvizit a cívisvárosban

  •  
  •  
  •  

Debrecenben is színpadra viszi Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiáját az Újpest Színház. Az előadásra a cívisvárosban augusztus 10-én 20 órakor kerül sor a Régi Városháza udvarán, a Piac utca 20 szám alatt kerül sor.

Az újpesti teátrum közel egy évvel ezelőtt, augusztus végén mutatta be az Ady Endre Művelődési Központban a nagyközönségnek Gyurkovics művét. Az előadás az Újpesti Városnapok produkciójaként nagy sikert aratott, ráadásul a fővárosi színházak közül éppen az újpesti kezdte bemutatóval az új évadot. 

Közkedvelt művészek
A két részes darabot Dózsa László, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze rendezte, aki a darabban Dezsőt is alakítja.  Badari szerepében Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari–díjas színművészt, a Magyar Köztársaság Érdemes Művészét, Mária szerepében Ivancsics Ilonát láthatja a nagyérdemű.

A további szerepeket Nyári István, Beszterczey Attila, Lippai László, Dóka Andrea, Agárdi László, Bata Á. János, Rosenkranz Helga és Farkas Mirtill, valamint Kucséber Ervin játssza.

Fekete humorral
Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiáját 1978-ban írta. A fekete humorú történet egy képzeletbeli kórház sebészetének négyágyas kórtermében játszódik, ahol ki-ki vérmérsékletétől és lelkiállapotától függően viseli el azt, amit a sors és a kórházi személyzet kiosztott rá. A kétszer operált, idegbeteg Cziegler, a mozgásképtelen Badari, a szoknyabolond Fazekas, a féltékeny dúvad F. Tóth – mind ezer szállal kötődik múltjához, a kinti élethez, reményeihez, csalódásaihoz.

Dózsa László, a darab rendezője, elmondta a bemutató előtt, hogy a mű aktuálisabb, mint valaha. Gyurkovics Tibor tavaly lett volna nyolcvanöt éves, tehát az író előtt is tisztelgett a színház.

A színészek örömmel várják, hogy a cívisváros közönségének is bemutassák a darabot. Erre augusztus 10-én nyílik lehetőségük, a Régi Városháza udvarán.