Nagyvizit az Újpest Színházban

  •  
  •  
  •  

Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiáját mutatja be szeptember 3-án 19 órakor a nagyközönség előtt az Újpest Színház társulata az Ady Endre Művelődési Központ színpadán.

A zártkörű premiert augusztus 27-én, az Újpesti Városnapokon tartották a meghívott újpesti közönség előtt.

A két részes darabot Dózsa László, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze rendezte, aki a darabban Dezsőt is alakítja.  Badari szerepében Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari díjas színművészt, a Magyar Köztársaság Érdemes Művészét, Mária szerepében Lorán Lenkét, kétszeres Jászai Mari díjas színművészt, a Magyar Köztársaság Érdemes Művészét láthatja a nagyérdemű.
A további szerepeket Nyári István, Rusz Milán, Lippai László, Dóka Andrea, Agárdi László, Bata Á. János, Rosenkranz Helga és Farkas Mirtill, valamint Kucséber Ervin játssza.

Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiáját 1978-ban írta. A fekete humorú történet egy képzeletbeli kórház sebészetének négyágyas kórtermében játszódik, ahol ki-ki vérmérsékletétől és lelkiállapotától függően viseli el azt, amit a sors és a kórházi személyzet kiosztott rá. A kétszer operált, idegbeteg Cziegler, a mozgásképtelen Badari, a szoknyabolond Fazekas, a féltékeny dúvad F. Tóth – mind ezer szállal kötődik múltjához, a kinti élethez, reményeihez, csalódásaihoz.

Jegyek az Ady Endre Művelődési Központ pénztárában kaphatók /1043 Budapest, Tavasz u. 4., Tel.: 231-6000/