•  
  •  
  •  

Az ország színházai közül legelőször és példás módon mindjárt új bemutatóval köszönti az évadot az Ady Endre Művelődési Központ Újpest Színháza. Szeptember 3-án, szombaton este Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiájával várja a magyar dráma fellegváraként ismert színház a közönséget. Újpest Önkormányzata a darab bemutatásának kiemelt támogatója.

Az új színházi évad terveiről Krizsik Alfonz színművész, rendező, a színház önkormányzati menedzsere beszélt:

– Az Újpest Színház hálás közönsége ebben a színházi szezonban is megtalálja jeles társulatok bérletbe sorakoztatott előadásait, és nagy örömünkre, a korábbiakhoz képest több saját bemutatóval rukkolhat elő a rendező, Dózsa László érdemes művész, főrendező és Harsányi Gábor érdemes művész, művészeti vezető csapata. A remek darabok bemutatásán túl célunk az is, hogy egy-egy előadást a város középiskolásainak, vagy kisiskolásainak figyelmébe ajánljunk, sőt, olykor szabadtéri színpadra is kivigyünk.

– Milyen bemutatókat terveznek?
– Már folynak a próbái Harsányi Gábor érdemes művész 1956-ról írt, s októberben bemutatandó Pesti srácok című musicaljének. Bemutatjuk a József Attila-díjas Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című tragikomédiáját, sőt más korba elvezetve a nézőt, Szigligeti Ede: Liliomfi című művét. A bemutatók mellett repertoáron tartjuk a Nagyvizit-et, továbbá a tavaly nagy sikert aratott Sarkadi Imre- drámát, az Elveszett paradicsomot.

– Befogadó színházként kiket hívnak Újpestre?
– A bérletes előadásokat néhány nap múlva hozza nyilvánosságra az Ady Endre Művelődési Központ. Tovább gazdagítja a kínálatot, hogy a Forrás Színház Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című zenés bohózatával, valamint Katona Imre: Csíksomlyói magyar passió-jával jelentkezik. Formálódik egy operett előadás, gyermekszínházi program is, sőt az óvodás korosztályt sem mellőznénk. Remélem nemsokára már erről is szólhatok.

B. K