•  
  •  
  •  

Több újpesti általános iskolás diák is Energia Suliba jár, hogy elmélyítsék természettudományos ismereteiket. Az ötlet, hogy rendhagyó környezetismeret és fizikaórák keretében láttassák a környezettudatos energiafelhasználás és az energiatakarékosság témaköreit, két szolgáltatótól: az ELMŰ- től és az ÉMÁSZ- tól ered.

A szolgáltatók remélik, hogy az energia suli megvalósítja a szórakoztatva tanítani és játszva tanulni célt is. Egyik legutóbbi pályázatuk, amely a Nálatok a labda címet kapta, a Szűcs Sándor Általános Iskola, a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ Általános Iskola, az újpesti EGYMI valamint a Bajza József  Általános Iskola diákjainak részvételével zajlott, és épp a Bajzásoknak hozott nagy sikert. 

Az ismeretek elsajátítása után a gyerekek egy játékos reklámfeladatot oldottak meg: ELMŰ labdákkal alkottak csoportképet. A diákok jókedvűen pózoltak a labdákkal, s olyan sikeresen oldották meg a feladatot, hogy a szponzorok jóvoltából most 11 új számítógép-szett gazdagítja az iskolát. A díjátadók pedig remélik: az új számítógépeken még több ismeret jut el az energiatakarékosságról az iskolákba.