Napkollektoros pályázat

  •  
  •  
  •  

A ZBR keretében kiírásra került az új pályázat, a ÚSZT-ZBR-NAP-2011. A támogatás vissza nem térítendő, utófinanszírozású 50%-nyi, de max. 800000Ft/lakás. A pályázatok beadhatók október 25-től december 31-ig, vagy a keret kimerüléséig. A támogatásra családi házak és maximum 12 lakásos társasházak pályázhatnak.

A pályázati kiírást elolvashatja a http://www.emi.hu/res2/USZT-ZBR-NAP-2011_PalyazatiFelhivas.pdf oldalon. Az ÉMI azért érdekes ebben a pályázatban, mert a napkollektoros rendszerek felszerelését csak az ÉMI-nél regisztrált vállalkozások tehetik meg, ez teljesen új a pályázatok körében. Gondolom a hozzá nem értők kiszűrése a cél és a minőség javítása, bár ezzel még a rossz méretezés és a gazdaságtalan beruházások nem maradnak el. A javulásnak azonban mindenképpen érződnie kell majd, meg hát legalább a kormány képet kap a napkollektoros piacról, annak résztvevőiről, számáról, egyáltalán a piac helyzetéről. A törekvés remélhetőleg a piac tisztulásával és élénkülésével jár.

Megjelent a tájékoztató is, közeleg a beadási határidő! Elérhető: http://www.emi.hu/res2/USZT-ZBR-NAP-2011_Tajekoztato.pdf