Napközis tábor egy nyáron át

  •  
  •  
  •  

Ahogy annak lennie kell, gyerekzsivajtól volt hangos a napközis tábor június 20-án, hétfőn, ugyanis ekkor nyílt meg az idei évad.

A négyszáz iskolást minden nap rengeteg program várja, melyek mindegyike igazodik az ENSZ által meghirdetett Erdők Éve akcióhoz. A szülők is elégedettek, mert nem kell törniük a fejüket, hol helyezzék el gyermeküket, amíg dolgoznak.

Újpest Önkormányzata az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház fenntartásában biztosít nyári táborozási lehetőséget a kerület általános iskolás gyerekeinek, egészen augusztus 20-ig. Egyetlen szigorítás volt csupán: csak újpesti diákok jelentkezhettek a táborba. Az idei programot “Kerek erdő közepén” címmel hirdették meg, kapcsolódva ezzel az ENSZ “2011 – Az Erdők Éve” akciójához.

– Ügyeltünk arra, hogy sok programot szervezzünk, hiszen a gyerekek kedvelik a változatosságot – nyilatkozta lapunknak a helyszínen, kedden, Kerekes György, az UGYIH igazgatója. – Gyakorlatilag minden rendezvényünk az erdőkhöz kapcsolódik. Szellemi vetélkedőkből éppúgy lehet válogatni, mint játékosakból, sportosakból. A nyitónapon el kellett foglalniuk a diákoknak a kerek erdőt. Minden második héten visszük őket kirándulni, igaz, ezt ki kell érdemelni, így a legügyesebb, legjobb iskolások mennek a Rex Kutyaotthonba vagy a Medveparkba. Egy szó, mint száz: minden program valamilyen módon a természethez kötődik.

A gyerekek reggel az iskolákban gyülekeznek fél nyolckor, és nyolcra be is érnek a Tábor utcai napközis táborba, ahol délután fél négyig vannak, majd indulnak vissza az iskolába. Természetesen a háromszori étkeztetést is biztosítják számukra.

A gyerekek szemmel láthatóan jól érzik magukat: sportolnak, rejtvényt fejtenek, nemezelnek, hintáznak az önkormányzat által adott szép hintán. A zsiványabbak a bokrok, fák alá bújnak, mintegy ezzel is bizonyítva, hogy tényleg az Erdők Éve az idei.

Á.T.