Napsütéssel és meleggel indul az október

  •  
  •  
  •  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap.

Napközben szórványosan záporesők, a Duna-Tisza-közén zivatarok kialakulása sem zárható ki. A délies szél napközben többfelé megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 fok között várható. A melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve csökkenő koncentrációs készség is jelentkezhet.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12-17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-25 fok között alakul. Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19-25 fok között várható.

Csütörtökön napos időre számíthatunk, csapadék nélküli gomolyfelhőkkel. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakulhat. Pénteken napos időre van kilátás, kevés felhővel. Csapadék nem lesz. Olykor megélénkül a déli szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul. Szombatra változóan felhős időre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de a nyugati megyékben már zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső és zápor is várható. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetségesek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 10, keleten 20 fok körül alakulhat.