NB I: az Újpest-tulaj és a soha véget nem érő történet

  •  
  •  
  •  

Három nullás debreceni vezetésnél a tegnapi mérkőzés szünetében nyilatkozott az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet. A lila-fehérek tulajdonosa beszélt az új vezetőedzőről, a klub anyagi helyzetéről és a szurkolókról is.

„Utólag mindig könnyebb megítélni, hogy jól döntött-e az ember. Az új vezetőedzőnket egyértelműen az eredményei miatt választottuk, ez volt az elsődleges szempont. Volt már montenegrói bajnok, tavaly pedig a 14. helyen vette át a Vojvodinát, és a 3. helyen végzett a szerb bajnokságban. Emellett pedig a kupadöntőbe is bejutottak. Ezek miatt esett rá a választás. Ami a játékosügynököket illeti, jól állunk. A játékosok eladásával, illetve játékosok ide hozatalának költségeivel terheltek minket, de az ügyben érintett játékosoktól és kluboktól vannak nyilatkozataink, melyekben az áll, hogy nem minket terhelni kívánó ügynökségek. Ilyen például azok az ügynökségek, ahol Hrutka János vagy Vörösbaranyi József dolgozik.

Kissé viszont félelemmel tölt el, hogy még ma is látok olyan dokumentumokat a bíróságon, amelyen az Újpest FC bélyegzője van. Olyan, mintha valakik folyamatosan készítenék ezeket a papírokat. Attól tartok, ez egy soha véget nem érő történet lesz. Elsősorban a csapatnak kell eredményesebben szerepelnie, és akkor a nézők újra visszatérnek a stadionba. A helyszínen való szurkolásnak viszont komoly versenytársa van, hisz roppant kényelmes otthon a fotelből megnézni egy Premier League- vagy egy Bundesliga-találkozót. A minőség emeléséért kell mindenkinek dolgoznia itt, Újpesten, és a magyar labdarúgásban mindenkinek, hogy az embereknek megérje, hogy a helyszínen szurkoljanak” – mondta Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa az M1 kamerái előtt.

nemzetisport.hu
kép:ujpestfc.hu