NB I: az újpesti és a ferencvárosi polgármester is békés szurkolást kér

  •  
  •  
  •  

„Polgármesterek a fociért” címmel találkozott egymással Wintermantel Zsolt, Újpest, illetve Bácskai János, Ferencváros polgármestere csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban azzal a céllal, hogy békés szurkolásra buzdítsák a szombati NB I-es derbire kilátogató szurkolókat.

A sajtótájékoztatón a futballszakmát két korábbi válogatott védő, újpesti részről Szlezák Zoltán, míg ferencvárosi oldalról Dragóner Attila képviselte.

„Jó pár ilyen derbin vettem részt. Magyarországon ennek a két csapatnak a játékára kíváncsiak a legtöbben” – mondta Szlezák, aki legszebb emlékeként egy Szuperkupa-döntőt emlegetett fel, ugyanis a siker mellett ekkor volt először a lila-fehérek csapatkapitánya is.

„A legutóbbi itteni győzelmünk jut eszembe, ami már elég régen, tizenegy éve volt, ráadásul gólt szereztem – nyilatkozta Dragóner Attila. – Nagyon bízom benne, hogy újra el tudjuk vinni a három pontot.″

A sajtótájékoztatót követően az újpesti és a ferencvárosi önkormányzat csapata – kiegészülve egy-két futballistával – kétszer tízperces futballmérkőzésen találkozott egymással a Szusza Stadionban.

Az újpesti csapat játékosai voltak: Wintermantel Zsolt, Tahon Róbert, Szlezák Zoltán, Rajczi Péter, Ozsváth Kálmán, Széki Curtis Attila, Cserna Sándor, Szabó Zsolt, Vasa Zoltán, Bartók Béla, Magas Gábor, Varga Zsolt, Szőcs Attila.

A ferencvárosi csapat tagjai: dr. Bácskai János, Dragóner Attila, Görgényi Máté, Martos Dániel, Sajó Ákos, Hidasi Gábor, dr. Helyes János, Garamvölgyi Ernő, Halmai András.

A barátságos, jó hangulatú mérkőzést Újpest csapata nyerte, 5:3-ra legyőzve örök riválisa, az FTC csapatát. 


A 210. Újpest-Ferencváros derbit szombaton 15 órától rendezik. Az eddigi 209 bajnoki mérkőzésen 59 Újpest-győzelem, 56 döntetlen, valamint 94 ferencvárosi siker született, a gólkülönbség 298–400.


„Polgármesterek a fociért”

dr. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének és
Wintermantel Zsolt Újpest polgármesterének

Sajtónyilatkozata

Mutassuk meg, hogy a foci a békés, rendszerető emberek ünnepe!
 
Mindketten rajongunk a fociért, a férfias, de sportszerű játékért, és mindketten azt akarjuk, hogy a magyar labdarúgás mielőbb visszanyerje régi rangját, a hazai mérkőzések ismét igazi ünnepet és örömteli családi programot jelentsenek. Ennek érdekében új hagyományt kívánunk teremteni tavalyi kezdeményezésünkből, ami nagyon sikeres volt.

Ezért szerveztük meg ismét a focirandevút a két klub legendás játékosaival, annak érdekében, hogy közösen elmondjuk, megmutassuk: a sport a barátság világa. A sportban azt keressük, ami összeköt minket.

Természetesen, ahogy tavaly, úgy most is ott leszünk az Újpest és a Fradi soron következő mérkőzésén az Szusza Ferenc Stadionban május 12-én, hogy együtt buzdítsuk a csapatunkat a szurkolókkal.

Minden újpesti és ferencvárosi drukkert arra kérünk, jöjjenek el, legyünk mi sokkal többen, mint azok, akik nem a futball szeretetéért mennek a meccsekre.

 
Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere
 
dr. Bácskai János
Ferencváros polgármestere