Négy ablak egy betegre

  •  
  •  
  •  

Új fejezethez ért az újpesti egészségügyi ellátás azzal, hogy október elsejétől az önkormányzat átvette a fővárostól a Görgey úti szakorvosi rendelőintézet, az „SZTK” működtetését. Az önkormányzat közbeszerzési pályázatot hirdetett a felújítási munkákra. A tervekről és az azonnali közérzetjavító intézkedésekről már írtunk. Időközben kihirdették az „SZTK” felújítására kiírt közbeszerzési pályázat nyertesét. Folyik az épület felújítása. Erről kérdeztük Dr. Varga József főigazgatót.

– Mivel és mikor rajtolt a pályázat nyertese?
– Ünnepnap ide vagy oda, november elsején már elindult a felújítás, elsőként a betegek által joggal kifogásolt mosdók, vizes blokkok felújítása. Az építés előbb rombolással, zajjal jár. Ezért a kivitelező már a múlt heti ünnepnapok idejét is munkával töltötte, hogy minél gyorsabban haladjon és a lehető legrövidebb ideig vegye igénybe a betegek és a gyógyító munkát végzők türelmét. A mesteremberek rendelési időn kívül, esténként és éjszakánként dolgoznak. Remény van arra, hogy a tervezettnél korábban, már januárban befejeződjön a vizesblokkok felújítása.

– Úgy hallottuk, a laborvizsgálatoknál is lesz pozitív változás…
– Tény, többféle újdonságot tervezünk, de haladjunk lépésről-lépésre, és ezt kövessük a tájékoztatásban is! Az első újdonság, ami a földszintre belépőket már érintheti, hogy a jövő héten megkezdjük, és a tervek szerint december elejére befejezzük az ügyfélszolgálat kialakítását, ahol a betegjogi képviselőt is elérhetik. Folyik a recepció új arculatának kidolgozása. Terveink szerint decemberben a jelenlegi kettővel szemben négy fogadóablakot nyitunk, de változást jelent, hogy ebből kettő csak a vérvételre, labor vizsgálatra érkezők irányítását végzi, minden nap fél 7-től, háromnegyed tízig. Vérvételre ugyanis 7 órától 10 óráig lesz lehetőség. A gyors betegirányítást új számítógépek segítik. A másik két ablak az eddigi betegirányítást látja el úgy, mint eddig.

– Hol kapják meg laboratóriumi eredményeiket a betegek?
– A földszinti betegirányító recepción, ahol reggel vérvételre bejelentkeztek. Nem kell épületen belül, az emeletre felmenni az eredményért. A recepció betegirányító ablakai 19.30-ig fogadják majd a szakrendelésre érkező betegeket.

B. K


A betegek komfortérzetét javítják azzal is, hogy
– kifestik a lépcsőházat,
– kicserélik a szakadt linóleumot,
– megtörténik tavasszal a kazán és 900 nyílászáró cseréje, illetve a
– teljes gépészeti felújítás, radiátorcserével.

Felmérik, hogy a húsz-harmincéves eszközök miként és mennyiért fiatalíthatók, megvalósítható-e a diagnosztikai blokk. A tervek közt szerepel a kardiológia, a gasztroenterológia, továbbá a proktológia kialakítása. Újraéled a nőgyógyászat, sőt tárgyalnak a tinédzser ambulancia beindításáról. Korszerű ellátást szeretne nyújtani az újpesti önkormányzat, hiszen az „SzTK” kiemelt jelentőségű a járóbeteg szakrendelésben, Újpest lakosainak ellátásában.