Negyven évig Újpestet szolgálta

  •  
  •  
  •  

Kereken négy évtizedig dolgozott az újpesti rendőrkapitányságon Milavecz Lászlóné Ilona. Nyugdíjba vonulása alkalmából az önkormányzattól pénzjutalmat, kollégáitól pedig egy régi írógépet kapott.

„Nagyon kevesen vannak olyanok a rendőrség állományán belül, akik ilyen hosszú ideig teljesíthetnek ugyanott szolgálatot” – kezdte bevezetőjében dr. Terdik Tamás, Újpest jelenlegi rendőrkapitánya. Hozzátette, bár a rendőrségen belül az adminisztratív munka kevésbé látványos, az ilyen munkakörben dolgozók semmivel sem teljesítenek kevesebbet.

Práger Ferenc ezredes, Újpest egyik korábbi rendőrkapitánya az együtt töltött éveket felidézve azt monda, sokat kapott a most nyugdíjba vonuló Ilonától, aki az együtt töltött évek során minden kérést készséggel teljesített. dr. Baranyi József és Pinkóczi József korábbi újpesti rendőrkapitányok ugyancsak elismerően szóltak Ilona segítőkészségéről, akit mindketten régóta ismernek.

Az önkormányzat pénzjutalommal köszönte meg a négy évtized (összesen valamivel több mint tizennégyezer, a kapitányságon töltött nap) munkásságát. A borítékot Pinkóczi József nyújtotta át, a kollégák pedig egy régi írógépet ajándékoztak nyugdíjba vonuló társuknak, majd pedig egyenként köszöntek el tőle. Dr. Terdik Tamás zárszóként megjegyezte, az önkormányzat elismerése figyelemre méltó gesztus a kerület rendőrsége felé.

M. Orbán András