Nem jelent tagságot

  •  
  •  
  •  

A gazdasági kamarákról szóló törvény január 1-jén hatályba lépett módosítása bevezette a gazdálkodó szervezetek kötelező kamarai regisztrációját. A már működő vállalkozásoknak erre legkésőbb március 1-ig van lehetőségük.

Az új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, valamint a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni. A Kamara cserébe térítésmentesen nyújtja a működéshez, fejlesztéshez szükséges szolgáltatásokat, mint például a gazdasági, pénzügyi, adózási, vagy a hiteltanácsadás, illetve az üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés.

A kamarai tagság továbbra is önkéntes, a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá. A törvény hatálybelépését követően létrejövő egyéni és társas vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 napon belül, a már működő vállalkozások pedig a hatálybalépést követő 60 napon belül, legkésőbb 2012. március 1-jéig kötelesek a székhely szerinti kereskedelmi és iparkamaránál a nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.

A regisztrációs adatlap online kitöltése: www.kamreg.hu. A letölthető (nyomtatható) adatlap elérhetősége: www.bkik.hu/hir/3135-Tajekoztato-a-kotelezo-kamarairegisztraciorol található.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}