Nem lesznek tömeges áramszünetek: az Elmű és az E.ON is elhalasztja a karbantartásokat

  •  
  •  
  •  

Pár napja még arról szóltak a hírek, hogy a nagy áramszolgáltatók a héten bonyolítják majd le az elektromos hálózatok karbantartási munkáit, ám mára a helyzet megváltozott.

A HVG beszámolója szerint az E.ON és az Elmű Hálózati Kft. is lehalasztja az áramszünettel járó munkálatok többségét, és csak feltétlenül szükséges esetekben, rendkívüli helyzetben végeznek hálózati beavatkozást.

Minden esetben egyedileg vizsgálják meg, hogy az ellátás biztonsága szempontjából jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene – hatással lenne-e, például, gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére – és a nem halasztható esetekben mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam

– közölték a cégek.

Azt állítják, hogy még az elmúlt másfél hétben felülvizsgálták azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, amelyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. A munkálatokat még az új koronavírus-járványt megelőzően hirdették meg, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket.

A szerdai információk szerint elhalasztottak minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagyszámú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek,

amikor a tervezett karbantartás rövidtávon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg.

A meghirdetett munkálatok halasztása kapcsán előfordulhat, hogy postán kézbesített lemondó értesítést nem kapnak az ügyfelek.

A cikk szerint a két cég mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzet kezelésére. A társaságok célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

Csütörtökön és pénteken sok helyen órákon át nem lesz áram Újpesten

Hálózatkarbantartást végez az ELMŰ, így az ország számos pontján több órás áramkimaradásra került sor. A szolgáltató honlapján közölt táblázat szerint a munkálatok több mint 30 címet érintenek március 26-27-én a IV. kerületben. Az áramszünet idején értelemszerűen a modemes internetszolgáltatás sem működik, így ez az iskolásokat, és az otthonról dolgozókat különösen érzékenyen érintheti.
tovább

, , ,