Nem rúgták ki Spisljakot – ő állt fel

  •  
  •  
  •  

Nem az Újpest FC vezetése menesztette Zoran Spisljak vezetőedzőt, hanem a szerb szakember kezdeményezte a szakítást – értesült a pepsifoci.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, az újpesti klub néhány órával a Debrecen elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágója előtt közös megegyezéssel szerződést bontott Zoran Spisljak vezetőedzővel. Az Újpest FC közelménye szerint a vezetőedzői feladatokat ideiglenesen a másodedző, a belga Marc Lelievre látja el, “amíg az Újpest FC Kft. vezetősége nem találja meg a vezetőedzői poszt betöltésére figyelembe véve a klubvezetés hosszú távú terveit legalkalmasabb szakembert.”

A hír az időpont mellett azért is volt meglepő, mert múlt héten Roderick Duchatelet klubelnök még arról beszélt, hogy Spisljakkal képzeli el a jövőt. A pepsifoci.hu ugyanakkor nem hivatalos, de több helyről megerősített forrásokból úgy értesült, hogy a szakítást nem a tulajdonos, hanem Zoran Spisljak kezdeményezte. “Roderick Duchatelet a hét közepén érkezett meg Budapestre, a szakember pedig találkozót kért tőle, amelyen ő maga állt elő azzal, hogy nem szeretné tovább folytatni a munkát. A tulajdonos a tíz nappal ezelőtti állapotokhoz hasonlóan ugyan a bizalmáról biztosította az edzőt, de végül elfogadta Spisljak kérését” – írja a szakportál.


Forrás: pepsifoci.hu