Német nyelvű verseny diákoknak

  •  
  •  
  •  

2016. február 16.-én szervezte meg a Halassy Olivér Német Nemzetiségi és Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola a kerületi Vers – prózamondó és Kisjelenet versenyt, az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával.

A megmérettetésen Újpest minden iskolája, középiskolája képviseltette magát, ahol német nyelvoktatás van. 98 tanuló mérte össze tudását 12 kategóriában. A verseny helyszíne az Újpesti Polgár Centrum volt, ahol a gyerekek négy kategóriában mutatták be színvonalas produkcióikat.

Versenyen kívül Újpest is bemutatkozott a Homoktövis Általános és a Halassy Olivér Német Nemzetiségi és Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola tanulói adták elő jeleneteiket.

Ezután következett a verseny, melyen a Halassy Olivér Német Nemzetiségi és Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola első osztályos tanulói is indulhattak, mivel ebben a tanévben vezették be az iskolában a német nemzetiségi nyelvoktatást is.

A felkészítő pedagógusok könyvutalványt kaptak. A versenyző tanulók mindegyike kapott oklevelet, (kisebb ajándékot, csokoládét, tollat) vehetett át, a helyezettek jutalma könyvutalvány és könyvajándék volt.

Az első és második helyezést elérő tanulók a Hajós Alfréd Általános Iskolában megrendezendő Budapesti Versenyen képviselik majd Újpestet.

Pappné Windt Zsuzsanna elnök, Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat