Nemzeti ünnepünkön is munkában a Városgondnokság

  •  
  •  
  •  

Hiába mutat mást a naptár, úgy látszik, a tél mégsem búcsúzott el véglegesen. Meteorológiai tavasz ide vagy oda, csütörtökre újabb havazási hullám érte el az országot. Reggelre már az újpestiek is fehér tájra ébredhettek, és a hó azóta is hullik. Újpesten nem csak az úttestet, hanem a parkokat, utcákat is igyekeznek járhatóvá tenni, a Városgondnokság emberei, akik ezekben a percekben is dolgoznak.

 Csütörtök délután óta ismét havazik, néhol komoly gondokat okozva országszerte. Ezekben a percekben is folyamatosan havazik Újpesten is. Az Újpesti Városgondnokság munkagépei folyamatosan dolgoznak.

– A hómennyiség szerencsére nem jelentős, ezért komolyabb hókotrásra nincsen szükség, viszont a járdák, parkok, síkosságmentesítése folyamatosan zajlik. Az Újpesti Városgondnokság gépei és emberei ezekben a percekben is munkában vannak, egyszerre több helyszínen is dolgoznak. A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolát és környékét, a mai ünnepség helyszínét tisztították meg először és ezután folytatják a megszokott rend szerint – tudtuk meg az Újpesti Városgondnokságtól.

Mint ismert, a családi házak, társasházak előtti járdákon az ingatlantulajdonosoknak kell gondoskodni a hó eltakarításáról illetve síkosságmentesítésről, azonban az eddigi gyakorlat szerint amennyiben marad szabad kapacitás, a Városgondnokság emberei és járművei ezúttal is megtisztítanak egy-egy olyan szakaszt, ami eredetileg nem a cég dolga lenne.

G.R