Nemzetközi elismerés Újpestnek

  •  
  •  
  •  

Nemzetközi elismerésben részesítették az Újpesti Önkormányzat azon kezdeményezését, hogy a Szent István téren nyaranta a gyerekeknek óriáshomokozót, óriás sakktáblát, különböző játékokat telepít, illetve többféle szabadidősportos lehetőséget biztosít, s ezzel igazi közösségi térré alakítja Újpest főterét.

A szabadidősport talán legjelentősebb nemzetközi szervezete a TAFISA (The Association For International Sport for All) – amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szakterületi partnerszervezete, és valamennyi kontinensen aktív – Jó Példának találta a Szent István téri óriáshomokozót és a hozzá kapcsolódó sport és szabadidőprogramokat. Wolfgang Baumann, a Frankfurtban székelő szervezet főtitkára szeptember 1-jén kelt levelében tájékoztatta Újpest Önkormányzatát arról, hogy úgy döntöttek, a „Take back your streets… Take back your future” (Vedd vissza az utcáidat … Vedd vissza a jövőd) elnevezésű díjban részesítik Újpestet.
A kitüntetés 1000 eurós támogatással is jár, melyet a nemzetközi szervezet a projekt, illetve a szabadidősport-tevékenység folytatásának támogatására nyújt.

A díjat Ljubljanában (Szlovénia), a szeptember 16-18-a között megrendezett
1. TAFISA Europe konferencián vette át Kóródi Mariann, az Újpesti Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztály osztályvezetője.