Nemzetközi élmények

  •  
  •  
  •  

Nemzetközi projektjét összegezte a Babits Mihály Gimnázium tagintézménye, a Karinthy Frigyes Általános Iskola meghívott vendégek, köztük dr. Molnár Szabolcs alpolgármester jelenlétében december 17-én. Az aulában megtartott összesítőn diákok számoltak be élményeikről, Thurnerné Gadó Ágnes igazgatónő pedig a további vállalásokat ismertette – merthogy ezekből is akad.

A „The Castles on the Danube – Our Linking Heritage” nevet viselő projekt nem csupán ország- és várlátogatásokat, hanem nyelvgyakorlatot is magában foglalt. A nem mindennapi kirándulások során a Karinthys diákok az egyes országok szokásait, kultúráját is megismerhették. Élményeiket egy-egy rövid képes beszámoló keretén belül mutatták be, foglalták össze – a beszámolók végén minden esetben személyes benyomásokkal. A Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában „vendégeskedő” Karinthysok egyúttal angoltudásukat is fejlesztették, egy-egy látogatás pedig olyannyira jól sikerült, hogy a vendéglátók jelezték: máskor is szívesen látják a magyar diákokat. (Ugyanígy Budapesten is fogadtak vendégdiákokat.)

Thurnerné Gadó Ágnes igazgatónő kiemelte: mindenütt szeretettel fogadták a budapestieket, és ugyanígy a nálunk vendégeskedők is élvezték az itteni programokat. Az igazgatónő szerint sok földrajz- és történelemkönyvvel felérnek az élmények.

Köszönetet mondott a szülőknek, szülői munkaközösségnek, akik támogatása nélkül nem működhetett volna ilyen gördülékenyen a projekt, és végül ismertette a további – szintén érdekes – feladatokat is. Ezek része egy útifilm elkészítése „gyerekektől gyerekeknek”, és egy középkori szakácskönyv összeállítása.

Kép és szöveg: M. Orbán András