Nemzetközi legóversenyen vesznek részt diákjaink

  •  
  •  
  •  

Bejutottak egy nemzetközi legóverseny elődöntőjébe a Homoktövis Általános Iskola és a Megyeri úti Általános Iskola diákjai.

A First Lego League januári, magyarországi döntőjében, három újpesti általános iskola csapata is részt vett. A nemzetközi mezőnybe közülük ketten jutottak tovább.

A verseny lényege, hogy a 10 és 16 év közötti fiatalokat bevezesse a technológia és a tudomány világába. A legjobbak közé bekerülni azért is dicséretes, mert az FLL (First Lego League) ebben az idényben közel negyedmillió gyereket mozgatott meg a világ 70 országából. A csapatokban versenyző diákok fő feladata olyan robot építése és programozása, amely a terepasztalon magától tud feladatokat végrehajtani, minél több pontot összegyűjtve ezzel. A kis legószerkezeteknek tudniuk kell például egy labdát bedobni a kapuba, kulcsokat felszedni és másik helyre átszállítani. A verseny sokrétű, ugyanis a diákoknak saját kutatást is kell készíteni és prezentálni. A február 7-én megrendezendő, debreceni nemzetközi elődöntőn ráadásul mindez már angol nyelven folyik majd. A gyerekek többek közt lengyel, cseh és román kortársaikkal versenyeznek.

Csapataink felkészítését az SAP Hungary Kft. munkatársai, mint mentorok segítik. A diákok tőlük kapnak tanácsot, hogy miként tudnak hatékonyan együttműködni például a kisebb és nagyobb gyerekek, vagy milyen legyen a feladatmegosztás, de a robotok programozásához is hasznos tippeket kapnak.

Rácz Zsuzsi