Népszerű a sziget-busz

  •  
  •  
  •  

Már tavaly is azt mondták az újpestiek, hogy remek ötlet ez az ingyenes sziget-buszjárat, mely óránként indult, miként most is, a Petőfi utca sarkától. Ennek ellenére soha nem voltak még ennyien a járaton.

Az ingyenes buszjárat alighanem teli találatnak bizonyult, hiszen minden alkalommal, azonnal megtelt az alacsony padozatú busz.  Hiába, na, a Gyereksziget igen népszerű manapság is, Igazán kellemes időtöltésre ad lehetőséget a családoknak, főleg, hogy működik a körforgás: oda-vissza viszik a látogatókat a buszok.

Molnár Zsuzsannáék, akik a Benkő István Általános Iskolába járnak, tavaly és most is éltek a lehetőséggel. Már az elmúlt évben is kihasználták a lehetőségeket, és most is élnek vele. Különösen a Túró Rudi gyakorlatokat élvezték az elmúlt évben, és most is ezzel indítanak, amint kiérnek a szigetre. Persze kipróbálják az ugráló várat is – ígérték. És tényleg így történt, alig lehetett őket elcsábítani a játékoktól, így aztán csak estefelé jöttek vissza a kis hölgyek. Ha jó idő kerekedik másnap, megígérték a fiatalok, vasárnap újra buszra ülnek.

Lányi Kinga, az ifjú édesanya is áradozott a kezdeményezésről.
„Tavaly nem tudtam kimenni a Szigetre, mert bokatörésem volt, de a párom kivitte a gyerekeket a játékos helyszínre – nyilatkozta lapunknak az egyik buszozó hölgy. – Kipróbáltuk már persze azt is, miként működik az akció az ingyen busz nélkül. Négyszer kellett átszállnunk, metró, villamos, hév. El lehet képzelni, milyen bonyolult, pénzigényes lenne az utazás, ha nem lenne itt ez az önkormányzati, ingyenes járat. Az biztos, hogy kihasználjuk a lehetőségeket, ma is estig maradunk, holnap pedig újra itt ülünk a buszon. Nagyon tetszenek a programok, miért maradnánk itthon?”

Csupán az okoz egy kis zökkenőt, hogy éppen most zajlik a labdarúgó EB, és a makacs férj a sziget-program helyett olykor inkább a Szent István téri Bajnok Terasz kivetítőjét nézi.

Á.T.