Népszerű verseny, újabb fordulók

  •  
  •  
  •  

Nemrégiben adott otthont a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola a kerületi vers-, prózamondó és kisjelenet-versenynek, amelyet az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatott.

A rangos versenyen a kerület minden iskolája képviseltette magát, ahol németnyelv-oktatás van. Összesen 127 tanuló mérte össze tudását 13 kategóriában. A Homoktövis Általános Iskola két kis jelenettel készült, amelyeket nagy tetszés fogadott. Produkciójukat a Fővárosi Kisjelenet Gálán is előadhatják, amelyet a második alkalommal rendeznek meg Újpesten.

A versenyző tanulók mindegyike kapott oklevelet, a helyezetteket Alexandra-könyvutalványban részesítettük.

Az első és a második helyezést elérő tanulók a Hajós Alfréd Általános Iskolában megrendezendő budapesti versenyen képviselik majd Újpestet. 

A zsűri tagjai között helyet foglalt Balázsné Gräff Magdolna, a német önkormányzat előző elnöke, Bencze Tóth Mária, a Nemzeti Tankönyvkiadó nyugalmazott főszerkesztője zsűrielnökként, Wolfart Mária, a Budapesti Német Önkormányzat Oktatási Bizottságának az elnöke, Péteri Ildikó, a Budapesti Német Önkormányzat Oktatási Bizottságának tagja, Mayer Katalin, a XIII. Kerületi Német Önkormányzat elnöke, valamint Heves Ferenc nemzetiségi referens az Országos Német Önkormányzatból. 

Reméljük, hogy jövőre is ilyen nagy számban jelentkeznek a gyerekek.

Minden kedves kolléganőnek és kollégának köszönjük a munkáját, a felkészítést, s valamennyi tanulónak sok sikert kívánunk további német tanulmányai során.

Pappné Windt Zsuzsanna elnök

Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat