Népzene és néptánc egy színpadon

  •  
  •  
  •  

Az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola népzenei tagozata műsorral várja az érdeklődőket február 27-én 18 órától székhelyükön, az Ifjúsági Házban. A zeneiskola népi ének és citera szakos tanulói mellett a Bem Folklór Egyesület gyermektánccsoportja is fellép.

Az újpesti zeneiskola évek óta bemutatkozási lehetőséget biztosít klasszikus zenei képzésben részt vevő hallgatók számára. Most első ízben az évek óta eredményesen működő népzenei tagozat is nagyszabású műsorral jelentkezik, amelyre a népi műfaj iránt érdeklődő zeneszerető fiatalokat és idősebbeket várnak. A február 27-én 18 órakor kezdődő színes műsorban elsőként a zeneiskola népi ének és citera szakos tanulói mutatkoznak be, majd vendégként a szintén újpesti illetőségű Bem együttes gyermektánccsoportja lép fel. Az est a zeneiskola népzenei tagozatának közös meglepetés-műsorszámával zárul. A rendezvényre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az iskola alapítványa köszönettel fogad támogatást az esten is.


Kevés olyan hazai alapfokú művészeti iskola van, amely a teljes zeneoktatási palettát kínálja a muzsikálni vágyó fiataloknak. Az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola már a kilencvenes évektől bővítette kínálatát. Hosszú évekkel ezelőtt elindította népzenei tagozatát, ahol népi éneket és citerát oktatnak, valamint dzsessztanszakát, amely dzsesszzongora, dzsesszgitár, dzsesszének, dzsesszbőgő, basszusgitár és dzsesszdob szakon indul tanévente.

A rendezvényre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.
G.R.