Névre szóló oklevelek a rendőröknek

  •  
  •  
  •  

Névre szóló elismerő oklevelet vehetett át az újpesti rendőrség valamennyi dolgozója az Árpád úti kapitányságon szeptember 8-án. Az egyenruhások nevében Újpest Önkormányzatának elismerő oklevelét dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya még az Újpest Városnapok díjkiosztó ünnepségén vette át a közösség nevében. Ezúttal több mint kétszáz, névre szóló példányt is átadott Wintermantel Zsolt.

Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya a rögtönzött állománygyűlés elején felidézte: az oklevelet munkájának elismeréseként kapta Újpest Önkormányzatától az újpesti rendőri állomány.
A rendőrkapitány felidézte azt is: megtisztelő és felemelő volt átvennie kollégáinak a képviseletében a Városnapokon a díjat. Egyben – többek között a jutalmakra és a szintén támogatott Százan Újpestért akciókra utalva – köszönetet mondott az önkormányzatnak.
Wintermantel Zsolt azt mondta, többről van szó, mint a rendőri munka elismeréséről, hiszen az újpesti egyenruhások sokszor munkaidőn túl tettek hozzá Újpest biztonságának növeléséhez. (Ezekről az alkalmi és állandó vállalásokról korábbi lapszámainkban hírt adtunk. A szerk.)
A polgármester az oklevelek átadása előtt – a statisztikákra utalva – elismert helynek nevezte az újpesti rendőrséget. Munkájukat igazolja, hogy az Otthontérképnek az ezer főre jutó éves bűncselekményszám szerinti összesítésében Újpest a negyedik legbiztonságosabb kerület. (Bővebben: www.ujpest.hu)

M. Orbán A.