Nincs üresjárat a koripályán

  •  
  •  
  •  

Bevált a jégpálya, nagy örömmel használják tanulóink és tanáraink egyaránt. jól érzik magukat vendégeink, a baráti közösségek is, akik a közönségkorcsolyázás ideje alatt érkeznek hozzánk – mondta el Hirmann László, a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium igazgatója.

Decemberben bővültek az újpesti sportolási lehetőségek. Az Újpesti Karácsonyi Vásár ideje alatt a Városháza melletti négy évszakos műjégpálya mellett igazi jég felhasználásával kapott új, téli köntöst a Károlyi gimnázium kosárlabdapályája. Az UTE, valamint az önkormányzat összefogása nyomán kialakított mobil jégpálya üzemeltetője a Sportország Egyesület.

– Gimnáziumunk Újpest egyik legnagyobb létszámú oktatási-nevelési intézménye, az UTE utánpótlás bázisa. A Sportország Egyesületnél sok diákunk ismerkedik a jeges sportokkal, hokiznak, műkorcsolyáznak, szinkron korcsolyáznak, élő a kapcsolatunk. A pályán nincs üresjárat, feszes az órarend: délelőtt a testnevelés órákat a szabadban tartjuk, diákjaink siklanak, majd a Sportország Egyesület oktatja a jeges sportok valamelyikét. Délutántól az este 8 órai zárásig bárki jégre léphet óránkénti 400 forintos belépődíj befizetést követően. Korcsolya kölcsönző és élező nyújt további szolgáltatást. – foglalja össze Hirmann László.

 A menetrend a közönségjég pontos idejéről a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium weboldalán tölthető le. A tervek szerint a jégszezon végéig, a tavaszias idő beköszöntéig lehet itt korcsolyázni.