Nincs veszve a nagy álom

  •  
  •  
  •  

A Ramada Resort Aquaworldben a szaharai hőség ellenére is ritkán látható magas színvonalú és végig kiélezett küzdelem folyt az erősemberek Giants Live világbajnoki selejtező versenyén.

A mezőny tagjai összesen 31 és fél tonnát (!) mozgattak meg. A három földrészről érkezett tíz versenyző közül hat megjárta már a World Strongest Man döntőjét, amely ebben a sportágban az utolérhetetlen csúcsnak számít. 

A tavalyi Giants Live-győztes Nagy Ákos végig ott mozgott az összetettbeli harmadik hely körül, majd elérkezett a döntő, hatodik szám. Addig azonos számú pontot gyűjtöttek ő és a roppant tehetséges norvég Solvang. A záró feladatban 120, 136, 148 és 160 kg-os sziklákat kellett felemelni egy 130 cm magas állványra. A norvég ideje 23, 31 mp, Nagyé 30, 31 mp volt, ami azt jelentette, hogy a tatabányai versenyző leszorult a dobogóról.

Sikeresen fejezte be szereplését a martfűi újonc, a verseny előtti napon még lázas betegként fekvő Hajnal Tamás, aki rutinos öreg rókákat előzött meg, és végül az 5. helyen kötött ki.

Nagy Ákos elmondta:

– Bár a dobogóra készültem, de nem vagyok csalódott a negyedik hellyel sem, mivel igazi világklasszisok végeztek előttem. Arra pedig igazán büszke lehetek, hogy életemben először számot nyertem, jelen esetben a lengősúlypakolást, és itt még a bombaformában levő Big Mike-ot is megelőztem. A versenyigazgatótól nyert nem hivatalos információ szerint lehet, hogy nem kell lemondanom az álmomról, a World Strongest Man viadalon való újbóli indulásról, ugyanis elképzelhető, hogy Burke mint Amerika legerősebb embere szabad kártyás meghívást kap a kínai szervezőktől.

Végeredmény:

1. Michel Burke (USA) 54 pont

2. Ed Hall (Nagy-Britannia) 52 pont

3. Björn Solvang (Norvégia) 47, 5 pont

4. Nagy Ákos 43,5 pont

5. Hajnal Tamás 30 pont

(gg)