Norvégiába készül a Sóska, sültkrumpli

  •  
  •  
  •  

Norvégiába kapott meghívást vendégszereplésre a Sóska, sültkrumpli című színházi előadás. A magyar nyelvű darabot szeptember végén ismerheti meg az oslói magyar közönség.

Krizsik Alfonz színművész, egyben a darab rendezője lapunknak elmondta, a Norvégiai Magyarok Baráti Köre hívta meg a társulatot szeptember 29-ére, Oslóba.

“Három napos látogatásra készülünk. Az első nap elpróbáljuk a darabot, másnap lesz az előadás, a harmadik napon pedig élvezzük az ottani magyarok vendégszeretetét” – tette hozzá a rendező. Az újpesti közönség február elején láthatta először az Újpest Színház bemutatójaként Egressy Zoltán kortárs drámaszerző művét. A mindössze három szereplőt felvonultató Sóska, sültkrumpli egy öltözőben játszódik, ahol két partjelző és egy futballbíró készülődik két csapat sorsdöntő összecsapására. A darab nem csupán a lejátszandó mérkőzésről szól, hanem a játékot irányító hármas szempontjából legalább ugyanolyan hangsúlyos, különös tekintettel a futballbíróra.

A játékvezetőt Babicsek Bernát, a két partjelzőt pedig Fillár István és Szolnoki Tibor Jászai-díjas színészek alakítják. Az önkormányzat, az Újpesti Sajtó Kft és az UTE által támogatott színielőadás játékideje a futballmérkőzésekhez hasonlóan kétszer negyvenöt perc.

M. O. A