•  
  •  
  •  

A hétvégi I. Újpesti Zenekarok Fesztiválját szoros versenyben a NoSeatbeltZ nevű formáció nyerte. A hat tagú zenekar dallamos rockzenét játszik és mindössze két éves. A fiúk most aztán tényleg kicsatolhatják a biztonsági öveket: számukra most jön a száguldás.

Utolsó előtti fellépőként állt színpadra szombaton este a NoSeatbeltZ. A meglehetősen vegyes mezőnyben csak néhány olyan csapat volt, akik között valódi verseny alakulhatott ki. Az egyik ilyen a NoSeatbeltZ volt. Persze hatalmasat durrantott a Bankrupt, akiket a zsűri egyszerűen csak “állatok”-nak nevezett. Ha a Bankrupt-os srácok állatok, a Partyzán hosszú hajú rockerei igazi vadállatok voltak. A közönség tombolt.

Ilyen vetélytársakkal vette fel a versenyt a NoSeatbeltZ. Előadásuk megosztotta a zsűrit. Bár a hangszerkezelést, a színpadi megjelenést, a showt mindhárom zsűritag magasra értékelte, Bóna Márk, aki a Sziget Kft-t képviselte a zsűriben azt mondta: rendben van minden, de nem érti mit is akar tulajdonképpen a csapat. Úgy érezte minden műfajból adtak egy kicsit, de talán még maguk sem döntötték el, milyeket is szeretik igazán. Ennyi hiba azért megengedhető egy olyan együttesnél, amely mindössze két éves múlttal rendelkezik.

A fesztivál végén – amelyen egyébként összesen nyolc zenekar lépett színpadra, egyenként kb 30 perces műsorral – a zsűri viszonylag gyorsan döntött. A győztes a NoSeatbeltZ – jelentette be Curtis, a zsűri közfelkiáltással megválasztott elnöke.

Az eredményhirdetéskor elhangzott: igaz ugyan, hogy az ítészek nem voltak egységesek a produkció megítélésekor, ám úgy találták, hogy akkor járnak el méltányosan, ha a három legjobb zenekar közül annak adnak lehetőséget és ezzel esélyt a felemelkedésre, akikre valoóban a legjobban illik – életkoruk, tapasztalatuk, és a zenekar múltja miatt is – az amatőr jelző. A másik két esélyes – a Bankrupt és a Partyzán – tagjai eleganciából is jelesre vizsgáztak: elsőkként gratuláltak a nyertesnek.

A fellépés ismeretében persze elmondható, hogy a zsűri egyáltalán nem hozott rossz döntést. A fődíj – egy fellépési lehetőség az idei Sziget Fesztiválon – a legjobb helyre került.