Növekszik az internetes bankolás Újpesten

  •  
  •  
  •  

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az újpesti bankolási szokások az országos tendenciához igazodnak, itt is egyre többen veszik igénybe az internetes szolgáltatásokat. Érdemes áttérni erre a módszerre, mert komoly összegeket takaríthatunk meg, ráadásul elkerüljük az időrabló sorban állást.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Míg azonban közvetlenül a gazdasági válság kitörését követően elsősorban az olyan nagyobb költségterheket vizsgálták felül, mint a bér-, vagy éppen a marketing kiadások, addig manapság már az olyan kisebb költségeket is górcső alá vonják, mint a számlavezetési szolgáltatások díjai.

Ezért aztán nem csoda, hogy folyamatosan növekszik az olcsóbb internetes bankolás népszerűsége. A szolgáltatás nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások körében is dinamikusan terjed. Manapság több tucatnyi lehetőség közül válogathatnak a kis- és középvállalkozások.

– Mindig azt javaslom, először gondolják végig, mire akarják használni a számlacsomagot, utána vegyék számba, hogy egy-egy szolgáltatás elemet havonta hozzávetőlegesen hány alkalommal akarnak igénybe venni – tanácsolja Takács Gergely, az egyik kereskedelmi bank újpesti fiókvezetője. – Ezek alapján egy banki szakember segíteni tud abban, hogy melyik számlacsomag lenne a legkedvezőbb. 

A fiókvezető elmondása szerint Újpesten is jól megfigyelhető az internet bankolás terjedése, amit jól mutat, hogy az Árpád úti fiókjukban vezetett vállalkozói számlák negyvenöt százaléka elektronikus számlacsomag. A bankban végzett számítások azt mutatják, hogy a megtakarítás – forgalomtól függően – akár a 800 ezer forintot is meghaladhatja.

Érdemes tehát igénybe venni a bankok internetes szolgáltatásait.

Á.T.