Növendékek és művésztanárok koncertje

  •  
  •  
  •  

Idei utolsó állomásához érkezett az Újpest Önkormányzata által útjára indított dallamfesztivál. Kellemes időben, szeptember 20-án 17 órától szabadtéri koncerttel várták a komolyzene, az operett, a jazz és a musical kedvelőit a Károlyi parkban, ahol az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és a növendékei adtak jó hangulatú és élményekkel teli koncertet.

Szalóki Zoltán és növendékei fanfárral adták hírül: a jövő zenészei és az oktatásukban nagy szerepet vállaló, és példaképpé is váló művésztanárok adnak ismét közös koncertet. A gyönyörű, inkább nyárvégi hangulatot visszahozó időben megtelt a park, szülők, nagyszülők, kisebb és nagyobb testvérek voltak kíváncsiak a produkcióra. És persze az átutazó közönség, s mindazok, akik kimondottan a koncert hírére jöttek ki a térre.

A folytatásban kibővített műsort mutattak be a fellépők. Hálás műsort szerkesztettek, közkedvelt és ismert zenének örvendett a közönség és tehetséges fiatalokat zárhatott a szívébe. Felcsendült többek között Villa-Lobostól a Brazil tánc ( Mayer Szilvia és Viola Éva-gitár), Weinertől a Szvit , Carl Höhnétől a Szláv fantázia, Webbertől az Evita-Nem kell, hogy sírj Argentína ( Bede Réka előadásában, zongorán kísérte: Petrován Mária), Tadesco Kastelnuovotól a Fuga elegiaca, Joplintól a The Entertainment – Regtime, amelyeket Debussytől A kis néger feldolgozása követett, majd Rossinitől a Macskaduett átiratát hallhatta a közönség. A koncertet Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének örökzöld „slágerei” (Farkas József hegedű, Mravik Katalin zongora), valamint Bernsteintől a West Side Story részlete (Mártonffy Réka énekelt, zongorán kísérte: Petrován Mária.

A koncert végén Kornacker Gyuláné igazgatóhelyettes, aki műsorközlőként (is) segítette a koncertet, köszönetet mondott a növendékeknek és a művésztanároknak a szép estéért, Újpest Önkormányzatának pedig a felkérésért. Sőt, gróf Károlyi Istvánnak is, aki olyan települést hozott itt létre, hogy mai utódai közel 170 év elteltével a település alapítása után is megbecsülik a művészetet.
Galbavi Mónika, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője, az önkormányzat nevében zárta be a több hónapon át zajló dallamfesztivál-sorozatot, amely ezen a szeptember végi estén átmeneti időre elbúcsúzott az újpesti közönségtől. Ám a Találkozzunk többször! rendezvénysorozat ősszel tovább folytatódik, egy hét múlva például (szombaton) az Újpesti Szüreti mulatságon a Budapest Bár ad koncertet, amelyre ezúton is átnyújtotta a meghívást.

Találkozzunk többször!

B.K.