Nyárhívogató nótaműsor

  •  
  •  
  •  

Ahogy az egyik helyhez nem jutó néző mondta: már a csilláron is ülnek. Ez hangzott el az Ady Endre Művelődéi Központ színháztermében, május 31-én, csütörtökön délután. És tényleg, egy tűt nem lehetett leejteni azon a magyar nóta délutánon, amelyre az ország minden szegletéből érkeztek vendégek. A műsor fővédnöke dr. Molnár Szabolcs alpolgármester volt.

A színpad hátterében lévő felirat híven lefedte a rendezvényt: „A szívemnek mindig ünnep…” Ezt pedig nem más írta, mint a rendező-műsorvezető, az Újpestért-díjas László Mária, akinek számos szerzeménye elhangzott a délutánon. Aki évtizedeken keresztül, töretlenül kiállt a magyar nóta mellett, dalokat írt, szervezte a rendezvényeket. Mária külön kiemelte, hogy az önkormányzat segítsége nélkül nem működhetne a nóta-kör Újpesten.

Ezután Kassai Endre, a Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás főosztályvezetője üdvözölte a megjelenteket. A vezető megköszönte mindazoknak a közreműködést, akik nélkül nem jöhetett volna létre e rendezvény. 

Dalokkal folytatódott a délután, majd Csóka János, az Újpesti Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke lépett a mikrofonhoz, és elmondta: „Mi újpestiek, szerencsés helyzetben vagyunk, mert egy roppant toleráns városban élünk, ami köszönhető a befogadó közegnek, az önkormányzat vezetőinek. Önzetlenül segíti munkánkat Wintermantel Zsolt, és dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is.”

Az elnök beszéde után László Mária virággal köszöntött több idős nótabarátot, akik közül néhányan Kanadából érkeztek.

Aztán az Újpest Cigányzenekar, Oláh Attila prímással az élen húzta a talpalávalót. Felléptek: Kátay Zsuzsa, Molnár Edit, Hesz Magdi, Szűcs Julika, Káplár Magdi, Szabó Lajos, Acsai Ferenc, Rákosi László, Kovács János, Hlavátsch László.

Minden egyes produkciót vastappal jutalmazott a lelkes közönség.

Á.T.