Nyári kedvezménnyel vár az uszoda! – HétVÉGre Újpesten

  •  
  •  
  •  

Az előrejelzés már ismert: péntek 0 órától hőségriadó van érvényben! Az ilyenkor szokásos körültekintéssel, az óvintézkedések betartásával hűsítő programokat tervezhetünk. Folyadékot mindenképpen vigyünk magunkkal, bármerre is indulunk útnak és a nap elleni védelemről se feledkezzünk meg! Összeállításunkban a felfrissülésre lehetőséget adó programokat ajánlunk. A hétvégén továbbra is vár bennünket a Bajnok Terasz, nyári kedvezménnyel az uszoda, az árnyas Tarzan™ Park és a Szilas Családi Park ahol vizes homokozó is van.

A vízilabdáé a főszerep

Az elmúlt egy hónapban a Bajnok Terasz lett az újpestiek kedvenc találkozóhelye. Nem csoda, hiszen a fociláz és a fergeteges hangulat mindig garantált volt. Továbbra sem lesz ez másképp, július 27-ig a vízilabda –Európa – bajnokság mérkőzéseit követhetjük nyomon a városháza mellett kialakított helyszínen. Kitűnő hangulat, remek ételek és hűsítő italok várják a sportszerető és szórakozni vágyó újpestieket.
Már a látvány is üdítő, hiszen a medencében szívesen megmártóznánk mi is. Szurkoljunk együtt minden délután és este a magyar fiúkért és lányokért a Károlyi park óriáskivetítője előtt! A mérkőzéseket követően pénteken és vasárnap 20 órától kertmozivá alakul a Bajnok Terasz. Pénteken a Szellemzsaruk, vasárnap a Személyiségtolvaj című film jelent izgalmas perceket a szabadban filmet nézni vágyóknak. (A Bajnok Terasz részletes programja: www.ujpest.hu.)

Aszfaltrajzverseny

Újpest Önkormányzata ezúttal aszfaltrajzversenyre csábít minden vállalkozó kedvű lurkót július 19-ére, szombatra a Szent István téri játszótérre, ahol 15 órától indul a színes krétakavalkád. Nevezni előzetesen július 18-án 20 óráig lehet az információs faháznál, három kategóriában (3–6 éves korosztály, 7–10 éves korosztály, 11–14 éves korosztály).

Vizes élmények az uszodában

A kánikulára a Halassy Olivér Városi Uszoda is nyári külsőt öltött. Napozóterasz, strandröplabda- és tengópálya biztosít remek kikapcsolódást a szabadban kicsiknek és nagyoknak. Újdonság, hogy a város büszkesége nemrégiben négycsillagos minősítést kapott, és a létesítmény nyári nyitva tartást is bevezetett: egészen augusztus 31-ig vasárnaponként 20 óráig látogatható. Az újpestiek kedvezménnyel látogathatják az uszodát.

Újdonság: nyári strandkedvezmény a Halassy Olivér Városi Uszodában!
Az újpestieknek szóló kedvezményes uszoda belépők árát minden nap 17 óra utáni belépés esetén további 25%-kal csökkentették, hogy jól záródjon a nap.
Újpest, ahol szeretünk élni, és ahol a büszkeség összeköt minket–szlogenjeink szép utalásai például az uszoda nyújtotta lehetőségeknek.

Az uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló.

Hétvégén is Tarzan™ Park és placcs placc

A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nemrégiben új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. Szakemberek szerint a vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan™ Park játszóeszközeinek használata pedig mindezt elősegíti.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak. A weboldalon és az Újpesti Napló legutóbbi lapszámából tájékozódhatnak arról is, hogy a Tarzan™ Park a július 7. és július 20-a között készített, a mozgást, a játék örömét illusztráló fényképfelvételeket pályázatra várja.

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Nyári kikapcsolódás a Szilas Családi Parkban

A Szilas Családi Parkot hamar megkedveltél az újpestiek, nem csoda hát, ha mindennap „teltházas”. Kosár –és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, vizes játszótér, piknik park és huszonötezer négyzetméteres szabad kutyafuttató található itt, mind egy helyen. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon a legmelegebb nyári napokon sem! A vizes játszótér valódi gyermekparadicsom.

Kiállítás

Két új, kortárs művészeti kiállítás várja a vizuális művészet iránt érdeklődőket az Újpest Galériában. Szabados István képzőművész egy jeles születésnap apropóján hozta festményeit és grafikáit az Újpest Galériába. A kiállítás július 26-ig látogatható.

Az Újpest Galéria az Újpesti Művészek Társasága három tagjának is nyújt július 26-ig kiállítási lehetőséget. Malovecz Ildikó szobrászművész Álomjelek, Baditz Balázs festő- és fotóművész Impressziók, valamint Orbók Ildikó fotóművész Ablakmesék című csoportos tárlata várja a látogatókat.

Szombaton újra Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Sport
Július 19-től a Szusza Ferenc Stadionra figyel Európa

Július 19-31. között az újpesti a Szusza Ferenc Stadion is otthont ad (Győr, Pápa és Felcsút mellett) Európa legjobb U19-es labdarúgó-válogatottjai kontinensviadalának. Az UEFA döntése hatalmas elismerés a Magyar Labdarúgó Szövetség számára, hiszen a döntő rendezési jogáért számos európai ország szállt harcba. A rendezés jogának elnyeréséért Újpest Önkormányzata is letette voksát. Az „A” csoportban július 19-én 18 óra 30 perckor a Szusza Ferenc Stadionban a Magyarország – Ausztria mérkőzésre kerül sor.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Emília és Esztella, vasárnap Illés nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!
B.K.