Nyári Mikulás Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Napra pontosan Mikuláskor, december ötödikén nyitotta meg a kapuit a nagyközönség előtt az immár európai hírnevet szerzett vizi-élménypark, az Aquaworld Káposztásmegyer szomszédságában. A nagyszabású médiaérdeklődés mellett megtartott ünnepélyes megnyitón bebizonyosodott, hogy gyümölcsöző együttműködést jelent mindez Újpestnek is.

A jeles alkalommal az élményfürdőhöz kapcsolódó Ramada Szálló dísztermében megtartott sajtótájékoztatón a beruházó cég tulajdonosai mellett az önkormányzat nevében dr. Derce Tamás polgármester köszöntötte a jelenlévőket s a megnyitás örömteli pillanatát, kiemelve: a város a közhiedelemmel ellentétben nem egy peremvidéki lakóközösség, hiszen számos méltán híres sportolót, művészt, tudóst adott nem csak Magyarországnak, de túlzás nélkül állítható, hogy a világnak. A 17 milliárdos beruházás azt bizonyítja, hogy hosszú távon a jövő számára is képesek itt értéket teremteni, s olyan értéket, amire Európa bármely fővárosa büszke lehetne.
Az élményfarm többhektáros aktivizálása a hajdani ártéri holtterületen modern és luxusigényeket is kielégítő jövőképet biztosít az igényes és egzotikus sport-szórakozás szerelemeseinek, s ugyanakkor a környéki üzleti világ munkatársainak, menedzsereinek, kulcsembereinek is pihenést biztosíthat: ki-ki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő kikapcsolódást. Az újpesti városvezetés nagy létszámban vett részt a látványos eseményen:
– A tulajdonosi körrel olyan kedvező megállapodást sikerült kiharcolnunk – nyilatkozta dr. Trippon Norbert alpolgármester -, amely az önkormányzati döntésünk értelmében évente kétszer lehetőséget biztosít több, mint száz halmozottan hátrányos újpesti gyermek vendégül látására: egyszer az önkormányzat, egyszer az élménypark finanszírozásában.
S hogy mindez nem csak szólam, bizonyította az első alkalom: december 17-én délelőtt már várta a kiválasztott gyerekek első csoportját a vízi-vidámpark.