Nyári pihenőnapok a mozgás jegyében

  •  
  •  
  •  

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, szárazabb időnek, napsugaras, nyári hétvégének nézünk elébe, így hűsítő programokat is tervezhetünk. Tart még a nyári vakáció, és számos család nyaral. Az előttünk álló, Újpesten eltöltendő hétvégére elsősorban pihenésre, felfrissülésre lehetőséget adó programokat ajánlunk. Továbbra is nyári kedvezménnyel vár az uszoda, számtalan élményt kínál az árnyas Tarzan™ Park és a Szilas Családi Park, ahol többek között vizes homokozó is van.

Vizes élmények az uszodában
A nyárra a Halassy Olivér Városi Uszoda is nyári külsőt öltött, bátran keressék fel, ha még nem tették volna meg! Napozóterasz, strandröplabda- és tengópálya biztosít remek kikapcsolódást a szabadban kicsiknek és nagyoknak. Újdonság, hogy a város büszkesége  négycsillagos minősítést kapott, és a létesítmény nyári nyitva tartást is bevezetett: egészen augusztus 31-ig vasárnaponként 20 óráig látogatható. Az újpestiek kedvezménnyel látogathatják az uszodát, de ráadás a nyári strandkedvezmény a Halassy Olivér Városi Uszodában, amelynek során az újpestieknek szóló kedvezményes uszodabelépők árát mindennap 17 óra utáni belépés esetén további 25 százalékkal csökkentették, hogy jól záródjon a nap. Az „Újpest, ahol szeretünk élni, és ahol a büszkeség összeköt minket” szlogen szép utalás például az uszoda nyújtotta lehetőségekre.
Az uszoda és benne a rekreációs központ ugyanis minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló.

Hétvégén is Tarzan™ Park és placcs-placc

A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nemrégiben új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. Szakemberek szerint a vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan™ Park játszóeszközeinek használata pedig mindezt elősegíti.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak. ( Szünidei nagyszülői akcióval hétköznapokon 70 százalékos kedvezményt érvényesíthetnek az unokát kísérő nagyik).

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Nyári kikapcsolódás a Szilas Családi Parkban
A Szilas Családi Parkot hamar megkedveltél az újpestiek, nem csoda hát, ha mindennap „telt házas”. Kosár- és tengópálya, pingpongasztalok, mini KRESZ-pálya, vizes játszótér, piknikpark és huszonötezer négyzetméteres szabad kutyafuttató található itt, mind egy helyen. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon a legmelegebb nyári napokon sem! A vizes játszótér valódi gyermekparadicsom.

A Szent István téren
Augusztus 19-ig mindennap ingyenes sport-és közösségi programok, gyermekfoglalkoztató várják a Szent István térre látogatókat. Továbbra is nagy népszerűségnek örvend az  óriáshomokozó, a kosárlabda, a pingpong, az óriás sakk és malom.

Szombaton újra Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Névnapi emlékeztető
Szombaton Emőd, vasárnap Lőrinc nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

B.K.