Nyárköszöntő családi nap

  •  
  •  
  •  

Június 14-én rendezte meg Újpest önkormányzata az első tanévzáró suli-buli partyt a Tábor utcai Ifjúsági Sporttelepen. Bár a különböző versenyekre felnőttek is jelentkezhettek, a főszereplők ezúttal a gyerekek voltak. Bohócok, mutatványosok, játszóház, kézműves műhelyek és különböző játékok szórakoztatták a legkisebbeket.

A mozgás kedvelői rúghatták a bőrt, parkröplabdázhattak, floorball-ban, sportpróbákon bizonyíthatták rátermettségüket, vagy tájékozódási versenyen vehettek részt. A résztvevők a főzőversenyen készült lecsókból is kóstolgathattak, s természetesen a zene sem maradt el: az újpesti középiskolás együttesek produkciója mellett a SMILE együttes koncertje zárta a napot.

A sportversenyek látványos eleme volt az amerikai-futball rangadó, valamint a helyezéses küzdelmek. A felnőttek közül a Belán SC, a gyerekek között a KSK lett a foci bajnoka ezen a napon. Eredményt hirdettek a parkröplabda és a floorball versenyekben is, előbbiben a Gyógyser, utóbbiban a Diamonds All Star állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére. A legjobb lecsót a Kiscserkészek csapata főzte, a Futball Féria pedig különdíjat kapott. A díjakat Belán Beatrikx alpolgármester adta át a helyezetteknek.