Nyílt levél dr. Derce Tamás Polgármester Úrnak

  •  
  •  
  •  

Kedves Polgármester Úr!

A napokban én magam is megismertem szándékodat, hogy 20 év polgármesterség után nem kívánsz indulni az őszi választásokon. Döntésednek nem örülök, de indokaidat értem, és megértem.

 
Köszönetet nyilvánítok neked többek között azért, mert 2007. szeptemberében bizalmaddal kitüntetve Újpest alpolgármesterének javasoltál, s ezzel megadtad a lehetőséget, hogy megvalósíthassuk álmainkat, terveinket. Azután 2007. októberében kineveztél általános helyetteseddé, mellyel ismételten a legnagyobb fokú bizalmaddal tüntettél ki. A közöttünk meglévő bizalmi, emberi viszony erőt és biztonságot jelentett számomra a mindennapi munkában.
 
Az azóta eltelt időben támogatásoddal, sokszor a tapasztalatoddal, rutinoddal, jó tanácsaiddal segítettél abban, hogy megvalósíthassuk az újpestiek által megkedvelt új Főteret, a méltán ismert és elismert VirágVáros-programot. Együtt dolgoztunk azon, hogy felújítsunk több tucat játszóteret és parkot. Létrehoztuk az Újpesti Közterület-felügyeletet, új helyre költözött a Gyermekszakrendelő, az idén elkészül az új Gyermekfogászat. Közösen állítottuk vissza Újpest Főterére az Anyai Fájdalom szobrát is!
 
Az újpesti civil szervezetek, pártok, az újpesti lakosság, mi újpestiek összefogtunk mindezen közös célok érdekében. Megerősítettél abban, hogy itt Újpesten nem az számít, és ne az számítson a jövőben sem, hogy az egyes pártoknak mi a jó, hanem az számítson, hogy mi jó az újpestieknek. A jó célokért össze kell, és össze is lehet fogni mindannyiunknak, hogy azokat közös erővel érjük el!
 
Nagy kihívások előtt állunk!
Sokat kell dolgoznunk azért például, hogy felújításra kerüljön végre a Károlyi Kórház és a Felnőtt Szakrendelő is! Nekünk, újpestieknek nem szabad lemondanunk a káposztásmegyeri metró megépítéséről, mert közös összefogásunkon múlhat, hogy megvalósul –e! Új bölcsődékre és új óvodákra van szükség! Számos problémát kell még megoldanunk, számos elképzelést kell még megvalósítanunk a jövőben is!
 
Kedves Polgármester Úr!
 
Biztos vagyok benne, hogy nemcsak a magam, hanem sok tízezer újpesti polgár véleményét is képviselve köszönöm meg neked az elmúlt 20 év áldozatos munkáját. Véleményedre, tanácsaidra a jövőben is számítunk!
 
Mi újpestiek pedig menjünk tovább, csináljuk tovább, dolgozzunk tovább együtt!
 
Dr. Trippon Norbert
Újpest alpolgármestere