Nyílt levélben válaszolt az Újpest FC vezetése

  •  
  •  
  •  

Dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője nyílt levélben reagált Wintermantel Zsolt megkeresésére az MLSZ elutasítása kapcsán.

Az MLSZ nem adott engedélyt az újpesti Bajnok Terasz szervezőinek a 2010-es Újpest FC-Ferencváros TC 6:0-ás végeredményű mérkőzés levetítésére az EB meccsszünetében.
Dr. Gyarmati Eszter nyílt levélben reagált.

“Az Újpest FC a Bajnok Terasz rendezvényeinek szervezésében nem vesz részt, ezért az elutasítás jogi és biztonsági indokaira nem kíván reagálni.

Megdöbbenve olvastuk viszont az MLSZ-nek azon álláspontját, amely szerint „a mérkőzés felvételének levetítése nem szolgálja a labdarúgás szakmai érdekeit és céljait”.

Az MLSZ több fórumon is hangoztatta, hogy kiemelt célja a magyar labdarúgás népszerűsítése. Véleményünk szerint ezt kiválóan szolgálhatta volna a 2010. szeptember 11-én megrendezett, fölényes újpesti sikerrel végződő Újpest FC–Ferencváros mérkőzés levetítése. A  207. derbit a helyszínen 10 343-an szurkolták végig, a Sport TV tájékoztatása szerint pedig a 2010-es év legnézettebb magyar bajnoki mérkőzése volt.

A találkozó körítése, hangulata igazolta azt, hogy miért számít kiemelt eseménynek a magyar labdarúgásban a két csapat mindenkori összecsapása, és biztosak vagyunk benne, hogy aki élőben látta a két évvel ezelőtti derbit, egy örökre szóló emlékkel térhetett haza a Szusza Ferenc Stadionból.

Kérdésünk tehát az MLSZ kommunikációs osztályához, hogy a 2010-es év minden szinten legnagyobb érdeklődésére számot tartó NB1-es találkozójának levetítése miért ellentétes a labdarúgás szakmai érdekeivel és céljaival?”

 

dr. Gyarmati Eszter

Újpest FC

info: ujpestfc.hu