Nyílt nap a Sanofiban

  •  
  •  
  •  

Gazdag program várta az érdeklődőket az újpesti Sanofi-Aventis/ Chinoin gyógyszergyár programján. Wintermantel Zsolt polgármester felhívta a figyelmet arra, az önkormányzat októbertől átveszi a szakrendelő működtetését, egészségtervet dolgoz ki, amelyben partnere a nagy múltú gyógyszergyár.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatatták, hogy igény mutatkozik a hasonló rendezvényekre, éppen ezért most is megrendezte a nagy múltú gyár nyílt napját. Az előadásokat követően telephelyi barangolásra került sor, amelyen bemutatták a legújabb létesítményeket, a korszerű magas raktárat és a göngyölegmosót, amelyek mindegyike a fenntartható fejlődést szolgálja.

A konferenciát Crhistophe Gourlet vezérigazgató nyitotta meg, aki felelevenítette régi élményeit, melyekből kiderült, hogy igen is működhet egy gyár is környezetbarát módon, és utalt arra, hogy gyümölcsöző a kapcsolat az önkormányzattal.

Ezt követően Wintermantel Zsolt emelkedett szólásra. A polgármester ugyancsak hangsúlyozta, hogy igen jó a kapcsolat az önkormányzat és a nagy múltú gyár között. Példaértékű az is, ahogyan a Sanofi-Aventis/ Chinoin ügyel a környezetre.
A polgármester elmondta: nem messze lakott a Chinointól, és szeme láttára nőttek ki a környéken a gyár körül az épületek. Ugyan a sajtó felkapta a közelmúltbeli sajnálatos balesetet, de ekkor is bebizonyosodott, hogy mennyire felkészült szakembergárda tevékenykedik a cégnél.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a szakerendelő működtetését októbertől, azaz egy hét múlva, átveszi az önkormányzat. Azonnal hozzálát az épület átfogó felújításához, valamint a kerület egészségügyi ellátását átalakító egészségtervet dolgoz ki. Hangsúlyozta, ebben partnerként vesz részt a Sanofi Aventis.
Szólt arról is, ezek a nyitott találkozások segítenek abban, hogy a kerületben élők idegenkedését, esetleges félelmeit csökkentsék a gyógyszergyárral szemben.

Á.T.