Nyílt nap az újpesti hadikikötőben

  •  
  •  
  •  

Június 26-án az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred nyílt napot tartott a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjében a tűzszerészet 65., illetve a hadihajózás 162. évfordulója alkalmából.
A borongós időjárás ellenére is szép számmal jelentek meg az érdeklődők a nyílt napon, melynek egyik idei fő apropója, hogy június 15-től az alakulat újra ezred jogállású lett.

A Szolnoki Légierő zenekar és a mazsorett-csoport bevonulója, valamint a Vörös Meteor Sportegyesület ejtőernyős bemutatója után hivatalosan Hajdú Gábor ezredes nyitotta meg az eseményt, melyben köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a sok éve megrendezett nyílt nap az idén hagyományt teremető céllal egy különlegeséggel bővül, miszerint ettől az évtől kezdve mindig meghívnak majd egy-egy települést, így megköszönve segítőkész munkájukat, amelyet a honvédség fele nyújtottak. Elsőként a Somogy megyei Mesztegnyőnek jutott a megtiszteltetés, hogy az esemény díszvendége legyen.
 Ezt követően egészen 16 óráig különböző programokon vehettek részt az idelátogatók. Robbanószerkezetet kereső kutyás bemutató, közelharc-, műrepülő- és tűzoltósági bemutatók, hajótörténeti kiállítás, sétahajózás vízibusszal, ingyenes bor- és pálinkakóstolás, valamint életmód tanácsadás is várta az érdeklődőket. A kisebbekre is gondoltak, számukra ugráló-várat és bikarodeót állítottak fel, a gyereksátorban pedig kézműves foglalkozásokon vehettek rész és nagy sikere volt a mozgó tűzszerész robotoknak is.