Nyilvános főpróba után bemutató

  •  
  •  
  •  

Nyilvános és ingyenes főpróbán tekinthették meg a Gázláng című színházi előadást, akik pénteken 11 órára eljöttek az Ady Endre Művelődési Házba. Az Újpest Színház legújabb bemutatója szombaton este 19 órakor lesz, amelyre már régen elfogytak a jegyek. A főpróba nézői is örültek a lehetőségnek és nagy tapssal jutalmazták a színészeket. Az Újpest Színház legújabb bemutatójának szereplői: Gregor Bernadett, Dózsa László, Perjés János, Dózsa Zoltán, Őri Pál Adrienn, Bata Á. János. Rendező: Dózsa László, játékmester: Dózsa László.

Az 1944-ben (!) készült, George Czukor– rendezte Gázláng című film a mai napig emlékezetes a mozirajongók számára. A lélektani krimi remek cselekménye és a két főszereplő: a gyönyörű Ingrid Bergman és sármos Charles Boyer játéka ma már filmtörténelem. A történet manapság is eredeti: a férfi miként gyötri és kergeti az őrületbe a ködös londoni éjszakában a gázvilágítás folyamatos elhalványulásával, és rejtélyes hangok előidézésével fiatal és szép feleségét, hogy így tehesse rá a kezét a – semmit sem sejtő asszony – vagyonára.

Patric Hamilton Gázlángját azóta több színház és színtársulat repertoárra tűzte szerte a világon. Most az Újpest Színház mutatja be. Az október 25-i bemutatón a szintén gyönyörű és kiváló színésznő Gregor Bernadett bújik a feleség, azaz Bergman szerepébe, és a szintén sármos újpesti művész, az Újpest Színház főrendezője, Dózsa László játssza a férj, vagyis Boyer szerepét. Az előadás érdekessége még, hogy Dózsa Zoltán, aki a civil életben Dózsa László fia, színészi és játékmesteri szerepet egyaránt kapott az előadással.

A színházat szeretők legközelebb november 7-én láthatják az előadást. A jegyárból az Újpest Kártya –tulajdonosok 10 százalékos kedvezményt érvényesíthetnek.

B.K.