Nyit a Tarzan™ Park!

  •  
  •  
  •  

A múlt heti kora nyári temperatúra után ezen a hétvégén folytatódik a kellemes, az évszakhoz mérten még mindig meleg idő, amely igazi öröm, különösen a kisgyerekes családok számára. A jó idő kedvez a Piac-Placcon elárusítóknak és a vásárolni szándékozóknak is. A hétvége szenzációja, hogy újabb területtel és számtalan játszóeszközzel bővülve ismét megnyitja kapuit a Tarzan™ Park. Ezen kívül a kicsiket babaszínház és gyermektáncház, míg a felnőtteket a Tavaszi Fesztivál jegyében komolyzenei hangverseny és kiállítás várja.

Művészeti Kavalkád és dzsesszkoncert

A hétvégét kezdhetjük egy koncerttel. Művészeti kavalkád címmel dzsesszkoncerttel emlékeznek Regős Istvánra tanítványai és kollégái 28-án, pénteken 19 órától a Polgár Centrumban. Vasárnap 16 órától Öt évszázad muzsikái címmel az Adorate Kórus és a Koncertmuzsika Zenekar közös koncertjét hallgathatjuk meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Ady Endre Művelődési Házban.

Karikatúra és Közel-Kelet

Bőséges a választék kiállításokban ezen a hétvégén is. Groteszk tárlat címmel látható Sajdik Ferenc Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas művész kiállítása április 6-ig az Ifjúsági Házban.

Pállya Celesztinnek a Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt emlékkiállítása április 12‐ig látogatható a Polgár Centrum – Újpest Galériában. A „Közel-Kelet és Afrika jelene” program keretében dr. Yaghi Rida libanoni orvos, festőművész kiállítása 28-án, péntek 18 órakor nyílik meg az Ifjúsági Házban. A tárlatot dr. Vass Gábor nyitja meg, és április 24-ig látogatható.

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Családi programok kint és bent

A kellemes, tavaszias időnek köszönhetően bátran tervezünk szabadtéri programokat, amelyből néhányat figyelmükbe ajánlunk ezen a hétvégén is. 

Újra Tarzan™ Park

Szombattól újra kinyit a Tábor utcában Újpest egyik büszkesége, a Budapest Márka díjas Tarzan™ Park. A tematikus elrendezésben csoportosított, tavaly megismert óriás játszótéren a Homoktenger, a Zengőrét, a Felhővárak, a Picurvár, a Hintarét, a Billegliget és Liándzsungel elnevezésű játszóterületek az idei szezonnyitóra további 6400 négyzetméternyi új játszóterülettel és újabb játékokkal egészülnek ki.

Az idei megnyitón már a Tarzan™ Park új ütemének egy részét is birtokba vehetik a gyerekek, természetesen úgy, hogy biztonságban lehessenek, de a munkát se akadályozzák. Az elmúlt hetekben bemutatott játékok közül szombaton már „hajóra szállhatnak” a kis kalózok, de kipróbálhatják a napokban elkészült cölöpvárat, megmászhatják a csodapiramist, ám a játékcsoportnak az újpesti víztorony mintájára tervezett tornyába az alatta folyó munkák miatt csak később juthatnak majd át.

A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak. 

Újpestieknek kedvezménnyel

Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park március–április hónapban 10–17 óra közötti, májustól októberig pedig a tavalyinak megfelelő 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja. 

Piac-Placc

Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac–Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!  

Állatbarátoknak

Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától az VadorZOO szakkör várja a gyerekeket, akik ezúttal a vadon élő állatokkal ismerkedhetnek.  

Benti programokat is találunk a hétvégén. Így szombaton 10-től 11 óráig a Babaszínház-sorozatban a Pódium Színház Állatkert című előadását tekinthetik meg az apróságok és szüleik a Lóverseny téri Közösségi Házban. Szintén szombaton 10–18 óra között természetgyógyászati és ezotérianap várja a téma iránt érdeklődőket a Karinthy Frigyes Művelődési Házban. Ugyanaznap 10–13 óra között vállalkozói börzét szervez a Megyeri Klub, az interaktív találkozón a helyi vállalkozókkal találkozhatnak a környékbeliek. Vasárnap 10 órától gyermektáncház várja a táncos lábú apróságokat a Bem Néptáncegyüttessel az Ady Endre Művelődési Házban.

Elmaradhatatlan zenés randevú

Elmaradhatatlan a Hétvégi randevú című zenés program, amelyet átmenetileg új helyszínen, az Ifjúsági Házban rendeznek meg, és vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat. 

Vizes élmények az uszodában

Mozgásra továbbra is az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)

Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Auguszta és Bertold, vasárnap Zalán és Izidor nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat. 

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R.