Nyolc kilós győzelem! VIDEÓ!

  •  
  •  
  •  

Közel száz nevező vett részt a horgászversenyen, melyet Újpest Önkormányzata hirdetett meg a Dunakeszi Kavicsbánya tavon, július 9-én. A jó hangulatú programra tizenhatan egyénileg, hatvannégyen csapatban jelentkeztek, barátaikkal, rokonaikkal.

Reggel fél nyolckor startolt az Önkormányzat Nyárköszöntő Horgász –és Főzőversenye. A sorsolással kijelölt helyek elfoglalása után kezdetét vehette a beetetés, a horgászat talán legmeghatározóbb mozzanata. A versenyzők különféle speciális keverékeket vetettek be, néhányan a csontikon kívül még egy kis csokoládéval is megbolondították az étket, a halak legnagyobb örömére. A megfelelő csali elhelyezése után néhányan fenekezve, mások úszóval vágtak neki a több órás megmérettetésnek.

Míg a horgászok türelmesen várták, hogy a kapásjelző élénk mozgásokba kezdjen, a családok és baráti társaságok nőtagjai a bográcsok körül sürögtek, ugyanis mindenki a „Legjobb Újpesti Babgulyás” címért versengett. Természetesen itt is bevetettek apait-anyait, és így az sem maradt éhen, aki nem fogott halat.

Ebédidőtájban már sok szákban ficánkolt egy-két ponty, vagy keszeg, majd pontban fél kettőkor elérkezett az igazság, vagyis a mérlegelés pillanata. Mialatt a végeredményre vártak a horgászok, a babgulyások zsűrizése is rendületlenül folyt.

Fél háromkor a zsűri meghozta döntését. A verseny helyezettjeinek Wintermantel Zsolt polgármester adta át a nyereményeket, a győzteseket Bánkuti György, a Dunamenti Sporthorgász Egyesületének elnöke ismertetette. Az egyéni verseny negyedik helyezettje Jakab Zoltán lett, míg a csapatok közül a Harcsavadász a hatodik, a Sirály az ötödik, a Furulyás pedig a negyedik helyen végzett, így egy egész napos, ingyenes horgászati lehetőséget nyertek a tavon.

Ezután vehették át jutalmukat az egyéni verseny dobogósai: harmadik helyen Mayer Ferenc végzett, aki közel két kiló halat fogott. Szolnoki Sándor a második, Horváth Géza pedig az első lett, 3,68kg-os fogásával.  A csapatverseny harmadik helyezettje a Memo (3,3kg), második a Papió (4,56kg), a legeredményesebb pedig a Big Bilder (7,9 kg) csapat lett. Két tagja, Képes Kálmán és Nagy Dániel egy több mint 5 kilós amurt, és egy 2 és fél kilós pontyot fogott. A dobogós helyet elért versenyzők értékes horgászbotokat, orsókat és természetesen csillogó kupákat vihettek haza. A „Legjobb Újpesti Babgulyás” is elkészült, mégpedig Gizike kezei által, aki az Angyal Carp Team csapatát erősítette. Jutalmul egy óriási bográcsot kapott, a további gasztronómiai remekek biztosításának érdekében.

(antosa)