Nyolcéves a nótakör

  •  
  •  
  •  

Tortával, külön dallal és két iskolai kórus vendégszereplésével ünnepelte megalakulásának nyolcéves évfordulóját az Újpesti Magyardal és Zenebarát Társaskör.

Újpest kulturális életét is a sokszínűség jellemzi, amit jól mutat, hogy a nótáknak is sok kedvelője akad. Az Újpesti Magyardal és Zenebarát Társaskör „évnyitóján”, szeptember 6-án ugyanis kicsinek bizonyult az Ady Endre Művelődési Ház galériaterme.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is úgy látta, egyre több a szimpatizáns és a nótakedvelő Újpesten, szerinte ezt a nyolc évet újabb nyolc követi. Wintermantel Zsolt polgármester szavait idézve azt mondta, Újpest ereje a közösségek összetartozásában van.

Az alpolgármester szavai után meghívott vendégként az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium Margaréta énekegyüttese és az E Kórusa lépett fel. Készültek a nótakör tagjai is: egy ismert nóta dallamára adták elő saját szövegezésű, humort sem nélkülöző dalukat, amivel ők maguk készültek a jeles nyolcadik évfordulóra, és természetesen nem maradt el a torta sem.

MOA