Odafigyelnek ránk

  •  
  •  
  •  

A hideg időjárásra tekintettel a polgárőrök és a rendőrök megerősített szolgáltban ügyelnek az újpestiek biztonságára. Figyelmüknek köszönhetően három kisgyermek veszélyes kalandja végződött jól a szerda délutáni hidegben.

Az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület egyik járőröző tagja szerdán háromnegyed három körül gyermeksírásra lett figyelmes a Farkaserdőben. A hang irányát követve rátalált egy tízéves kislányra, aki elmondta: tizenkét éves testvérbátyjával és annak barátjával, hárman indultak szánkózni kora délután a Farkaserdőbe. Egy idő után a kislány elkeveredett a fiúktól, vagy a srácok szánkója repült a kelleténél messzebbre, nem találta a visszautat sem. A polgárőr a káposztásmegyeri rendőrőrsre vitte a kislányt, majd a rendőrök és a polgárőrök együtt indultak a Farkaserdő átfésülésére, a fiúk keresésére. Közel két óra múlva, a Járműtelep környékén találtak rá a szánkózókra.

Az esemény jól végződött, gyerekek szüleit felhívták a szolgálatban lévő rendőrök és a szülőknek átadták őket.

Az eset megerősíti a nagy hidegben sokszor elmondott kérést: figyeljünk oda egymásra. S rávilágít arra: a polgárőrök és a rendőrök 24 órás szolgálata ezúttal sem volt hiábavaló. Köszönet érte!