Óév-búcsúztató a Főtéren

  •  
  •  
  •  

Advent utolsó hétvégéjén az Újpesti Karácsonyi Vásár záró programjaként az addigra már megszokottá vált nézősereg várta az utolsó sztárfellépő, az arany-, platina- és gyémántlemezes szaxofonos, St. Martin előadását. A kemény téli hideg ellenére „teltház” fogadta a fellépőket. A közvetlen, családias hangulat annyira magával ragadta a jelenlévőket, hogy még a műsorvezető Pataki Zitát is dalra fakasztotta az egyébként kitűnő humorú zenész.

Szombaton délelőtt a didergő mesék mellett egy igazán tüzes esemény fogadta – a tavalyihoz hasonlóan – a piac látogatóit: egy ropogósra sült, féltonnás ökör forgott a nyárson. Balogh Angéla megbízott piacvezető a munkatársaival már kora hajnalban, szó szerint csikorgó hidegben láttak hozzá az előkészületekhez, hogy nyitásra már csak az ízletes porciók adagolása várja a megéhezett nézősereget. Dr. Trippon Norbert alpolgármester a kedves eseményt üdvözlő néhány mondatos „megnyitója” után maga is szelt a méretes jószágból egy adagot.
Az utolsó adventi vasárnapra maradt az áhítat ideje. A színpadon az Egek Királynéja Római Katolikus Templom közössége és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói adtak elő ünnepi műsort. A negyedik adventi gyertyát pedig Horváth Zoltán plébános gyújtotta meg a karácsony előestéjén.