Ökoiskola lett a Bene

  •  
  •  
  •  

2016. január 30-án tartották Budapesten a 2015. évi Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola Címek Oklevélátadó ünnepségét, melyen az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola képviseletében az intézmény vezetője, Miskolczi Erzsébet vehette át a címet igazoló dokumentumot.

A Bene számos programmal és pályázattal segíti a környezettudatosság szemléletének alakítását, a téma iránti fogékonyságot. Ennek a gondolatnak a jegyében jutott el február 24-én az iskolába a Partiscum Mobil Planetárium. A különleges planetáriumi bemutató során 250 tanuló lehetett részese a nem mindennapi élménynek. A diákok így meséltek erről:

Nálunk járt…

2016. február 24-én nálunk járt a Partiscum Mobil Planetárium, melynek előadásait néztük meg. Kívülről olyan volt, mint egy óriási labda. Először egy űrkiképzésen vettünk részt, majd megkezdődött a visszaszámlálás, s felszálltunk. Sok érdekes dolgot tudhattunk meg a bolygókról, láthattuk az Apolló legénységének holdra szállását. „Kis lépés az embernek, de hatalmas lépés az emberiségnek” – mondta Neil Amstrong. Utána visszautaztunk az időben a dinoszauruszok korába.

Nagyon vicces volt, mikor egy űrmanó bemutatta az ő iskoláját. Kedvenc részünk a hullámvasutozás, bár egy kicsit elszédültünk.

Kürti Boglárka és Kürti Attila 3.a osztályos tanulók