Október napsütéssel búcsúzik

  •  
  •  
  •  

Továbbra is napsugaras, szép, őszi hétvége előtt állunk, kínálatunkban szabadtéri és őszköszöntő események egyaránt találhatók. Családi programokkal búcsúzik az október, indul az Újpest Színház bérletsorozata is. Íme, az ajánlat.

Szabadban, jó levegőn a Tarzan™ Parkban
Továbbra is várja a lurkókat és a felnőtteket a Tarzan™ Park, Magyarország egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja, amely rendkívül népszerű továbbra is. A siker egyik záloga, hogy az újpestieket kedvezményes jegyár várja a lakcímkártya felmutatásával. A park őszi akciókat is kínál. 15 fő feletti, szervezett iskolai vagy óvodai csoportok részére például 650 Ft/fő jegyárral, kifejezetten újpesti 15 fő feletti csoportok esetében 500 Ft/fő jegyárral kalkulálhatunk. Hétfőtől péntekig a megvásárolt gyermekjegy mellé a kísérőjegy ajándék. A közel kéthektáros parkban a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik. A Tarzan™ Park megközelítése ideális kerékpárral is. A bejáratnál kényelmes és korszerű kerékpártárolókat alakítottak ki. A park szülinapi partik színtere lehet, a Tarzan Terasz zsúrokra is kiválóan alkalmas. (Cím: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 18 óráig.)

Játék után: Tarzan kedvenc fagyija
A Tarzan™ Parkban mutatták be nyáron az újpesti cukrászdák azt a tejes alapú babánfagylaltot, amelyet rétegzett csokoládé tesz még különlegesebbé. Az édesség a Tarzan kedvenc fagyija elnevezést kapta, és kapható a Vadgesztenye cukrászdában, a Harangvirág cukrászdában, az Édes-gyömbér cukrászdában, a Horváth cukrászdában, a Sorrento cukrászdában, az Andretti Pizzéria és Fagyizóban, valamint az Orosz cukrászdában. Az édesség kimondottan újpesti specialitás, egy kellemes séta alkalmával is megkóstolható, ajánljuk ehhez bármelyik felsorolt cukrászdát, még a hideg idő beállta előtt.

Szombaton: Piac-Placc
A szombat hagyományosan piacnap, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely
reggel 6 órától 14 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.
Az Újpesti Naplóban is megjelentetett szeptemberi programnaptárral ellentétben vasárnap nem lesz Piac-Placc, hiszen a program a piac- és vásárcsarnok szombati napjához kötődik.

Utcakönyvtár: könyvcsere
Szombatonként szakavatott könyvbarátok, a Könyvjelző elnevezésű olvasókör tagjai 9 és 14 óra között várják a könyveket kölcsönzőket. A „Tégy egy könyvet, végy egy könyvet!” mottó jegyében mindazok, akik egy könyvet cserére hoznak magukkal, új olvasmánnyal távozhatnak.

Gyermekes családoknak

Szombaton családi matiné és játszóház várja a családokat, amelyet bűvész- és bábelőadás is színesít a Lóverseny téri Közösségi Házban, 10 órától.
A Közösségi Házban 14 órától zenés-táncos klubdélutánra várja az érdeklődőket Kelemen István.
Az Aquaworld két napon át családi hétvégére hívja a látogatókat.

Színház
Az Újpest Színház bérletének 1. előadására várja a publikumot szombaton 19 órára. Michel André zenés bűnügyi komédiáját, a Lulut mutatják be. Az előadásra jegyek is válthatók az Ady Endre Művelődési Házban.

Időszaki kiállítások Újpesten

A vizuális művészet kedvelőit váró tárlatok:
Fábri Tibor újpesti képzőművész kiállítása az Újpest Galériában, október 27-ig látogatható.
Cakó Ferenc kiállítása várja október 27-ig a látogatókat az Újpest Galériában. A tárlat 40 évi alkotómunkából nyújt át ízelítőt.
A turizmus világnapján az Aquaworld Budapest Élményfürdőben nyílt tárlat a Lételemünk, a víz című dokumentumkiállítás anyagából, amely október 30-ig látogatható.
Az Újpest-Árpád Lions Club békeposzter-pályázatának kiállítása október 27-ig látogatható az Ifjúsági Házban, mindennap.
Állandó kiállítások
Két ezredév között – fejezetek Újpest történetéből. Állandó kiállítás az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlat megtekinthető: szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig.)

Hétvégi randevú
Minden vasárnap 17 és 22 óra között az Ady Endre Művelődési Házban táncos esték követik vasárnaponként egymást a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével. Közreműködik a Szilver zenekar. Belépődíj: 1000 Ft/fő, klubtagságival 800 Ft/fő. Asztalfoglalás személyesen vagy a 231-6000-es telefonszámon.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Dömötör és Albin, vasárnap Szabina nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.