Olimpialáz a Bajnok Teraszon

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián és Hídvégi Vid szerepléséért vasárnapig várnunk kell ugyan, de közben is sokan izgulhatnak, majd a Bajnok Terasz nézőterén, többek között, kézilabdázó kedvenceinkért, vízi sportolóinkért.

Már három éremmel büszkélkedhet a magyar csapat a XXX. nyári olimpiai játékok első hétvégéje után. Túl vagyunk egy káprázatos megnyitón, egy arany, egy ezüst és egy bronzérem megszerzésén, amivel jelenleg a 8. helyen állunk az éremtáblán, Ausztráliával és Brazíliával holtversenyben.  És ez még csak a kezdet, hisz ez a hét is számos kiváló sportolónknak ad arra lehetőséget, hogy bizonyítson.

Kedden is érdemes kilátogatni a Szent István térre, hisz bőven lesz min izgulni. 11.00 órától a férfi vízilabda mérkőzés követhető, ahol Montenegró ellen küzdenek a fiaink. Ezzel egy időben úszó reménységeink, többek közt Gyurta Dani másodperceiért szurkolhatnak, hogy majd a szerdai 200 méteres mellúszás döntőn dobogóra állhasson a magyar fiú. Addigra már ki tudja hányadik magyar érmesként. És ha ez nem elég, 12.15-től kézilabdásaink is izzadni fognak Dél-Korea ellen, mi pedig reméljük, hogy a győzelem nem marad el.

Szerdán 15.10-kor női vízilabdázóink ismét a vízi csatatéren, reméljük, győzelemmel örvendeztetik majd meg a szurkolókat. Ma még csak bizakodhatunk, hogy 20.30-kor egy ország Gyurta Daniért izgul majd a 200 méter mellúszás döntőjében. A kedd esti elődöntőbeli eredményes szereplése esetén, a szerdai döntőben Güttler Károly lesz a Bajnok Terasz vendége. A vívást és cselgáncsot is érdemes lesz figyelemmel kísérni, hisz ki tudja, milyen kellemes meglepetéseket tartogat még ez a két sportág a magyarok számára. A vívást és cselgáncsot is érdemes lesz figyelemmel kísérni, hisz ki tudja, milyen kellemes meglepetéseket tartogat még ez a két sportág a magyarok számára.

Csütörtökön a férfi versenyzőké a főszerep. Fél négytől a kézilabdások a horvátok ellen küzdenek, fél öttől pedig a vízilabdások játszanak a románok ellen. Mindnyájan annak örülnénk, ha mindkét csapat sikeresen szerepelne. Ezen a napon még lehetőség lesz úszásban, cselgáncsban és ökölvívásban is bizonyítania a magyar küldöttségnek.

Pénteken műugró lányaink és atlétáink is bemutatkoznak. A selejtezőket most is végig követhetik a szurkolók a Teraszon. Mindezt egyéb szabadidős programok is kiegészítik. Lehet sakkozni, asztaliteniszezni, csocsózni, sőt pétanque-ozni is. Az óriás homokozó pedig most is várja a gyerekeket, amíg a szülők a közelükben szurkolnak. 15.10-kor az egész család szórakozhat, a női vízilabda válogatott a spanyolok ellen mérkőzik.

Szombaton szintén a spanyolok ellen fognak a magyarok játszani, de ezúttal a férfi pólósaink mérik össze erejüket, amit 22.15-től közvetítenek. Előtte viszont a kézilabdások 19.20 kor Nagy-Brittania ellen játszanak. De lesz ezen a napon magyar szereplő a triatlon és gyaloglás sportágakban is.

Vasárnap 16:30-tól, a várva várt lólengés döntőn, mindenki Berki Krisztián gyakorlatán fog izgulni, hogy az újpesti fiú büszkén, éremmel a nyakában térhessen haza Londonból. Reménykedjünk, hogy a szintén tornász Hídvégi Vid is érmet szerez a magyar csapatnak. A nap magyar érdekeltségű szereplései lesznek még, a szinkronúszás, atlétika, ökölvívás és birkózás sportágak is.

Tehát egy igazán sűrű, izgalmas, remélhetőleg éremben gazdag hét elé nézünk. A nagysikerű Bajnok Teraszra most is várja a kedves vendégeket a szervező csapat. Szurkoljunk együtt országunk legtehetségesebb sportolóiért.